Siltarumpupolitiikka

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Siltarumpupolitiikka on Suomessa käytetty nimitys ilmiöstä, jossa poliitikot ajavat valtion budjettia kasattaessa läpi pieniä investointeja omaan vaalipiiriinsä tai kotikuntaansa. Muissa kielissä on samalle ilmiölle muita nimityksiä.

"Siltarumpupolitiikan" perimmäisenä tarkoituksena on nähty kulloistakin aluetta vaalipiirinään pitävän poliitikon halu tulla uudelleen valituksi olemalla äänestäjilleen näyttävällä tavalla hyödyksi. Taloudellinen piristysruiske toivotaan nähtävän asiaa ajaneen ansiona. Puhuttaessa siltarumpupolitiikasta siinä on pilkallinen sävy ja liian avoimesti paikallisia hankkeita valtakunnallisesti ajavaa saatetaan sanoa siltarumpupoliitikoksi.

Erityisesti käsite liittyy Suomessa Kokoomuksen ja SDP:n retoriikkaan Keskustaa koskien.lähde? Muita samankaltaisia käsitteitä ovat iltalypsy ja pekkarointi. Kuitenkin samalla tavoin esim. Kataisen hallituksen kuntauudistushankkeen yhteydessä monet muidenkin puolueiden kansanedustajat ovat vastustaneet esimerkiksi oman alueensa kuntien liitoksialähde?.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.