Silta (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Silta Oy
Tunnuslause Se on hallinnassa, kun se on Sillassa
Perustettu 2001
Toimitusjohtaja Toni Leppänen
Kotipaikka Helsinki[1]
Toimiala Palkka- ja HR-palvelut
Liikevaihto 21M € (2020)[1]
Henkilöstö 300 (2021)[1]
Kotisivu www.silta.fi
Palkka- ja HR-palveluiden palvelutalo Silta Oy

Silta Oy on suomalainen palkka- ja henkilöstöhallinnon ulkoistamispalveluja myyvä yritys, jonka palveluksessa oli noin 300 henkilöä vuonna 2021.[2] Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 21 miljoonaa euroa,[2] ja sen toimitusjohtajana toimii Toni Leppänen.[3]

Silta kuuluu Administer-konserniin, joka osti koko Sillan osakekannan kesäkuussa 2018, Sentica Partnersin hallinnoimilta rahastoilta ja muutamilta henkilöomistajilta. [2] Administer on sähköisen taloushallinnon palveluntuottaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2000 Suomen valtio, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma-Sampo (nyk. Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma), Teollisuusvakuutus Oy (nyk. Sampo Oyj) ja Novo Group Oyj (nyk. CGI Suomi) päättivät perustaa henkilöstöhallinnon palveluita tuottavan yrityksen. Uusi yritys muodostettiin laajentamalla Varma-Sammon tytäryhtiön, eläkepalveluita tuottavan Eläkepalvelu Oy:n toimialaa liittämällä siihen toimintoja ja palveluja Novo Group Oyj:stä ja Valtiokonttorista.lähde? Silta Oy perustettiin vuonna 2001,[2] ja se ryhtyi tuottamaan palkkahallintopalveluita yksityiselle ja julkiselle sektorille sekä eläkepalveluita yrityksille, eläkesäätiöille ja eläkekassoille. Perustamisen yhteydessä Siltaan siirtyi Eläkepalvelun täysin omistama henkilöstörahastopalveluita hoitanut Rahastopalvelu RP Oy ja henkilöstöriskien kartoituspalveluita hoitanut, Eläkepalvelun osittain omistama SV Benefic Oy.lähde?

Tammikuussa 2002 Silta hankki SV Beneficin täysin itselleen. Syyskuussa 2009 yhtiö hankki omistukseensa Pieksämäen kaupungin perustamasta Kuntalaskenta Oy:stä kymmenen prosenttia.lähde? Kaksi vuotta myöhemmin Silta kasvatti omistuksensa Kuntalaskenta Oy:ssä lähes puoleen, ostaen saman vuotena myös kolme muuta yhtiötä: suorahaku- ja rekrytointipalveluita tarjoavan Konsulttitoimisto Jaakko Lehto Oy:n, uudelleensijoituspalveluita tarjoavan Oy Promotive Ab:n ja HR-konsultointipalveluita tarjoavan JL Outsourcing Oy:n.lähde?

Silta Oy fuusioi tammikuussa 2010 täysin omistamansa tytäryhtiöt Rahastopalvelu RP Oy:n, Konsulttitoimisto Jaakko Lehto Oy:n, Oy Promotive Ab:n, Silta HRM Oy:n ja SV Benefic Oy:n.lähde? Kuntalaskenta Oy on edelleen Sillan osakkuusyhtiö 49,9 prosentin omistusosuudella.milloin?

Silta luopui rekrytointi, uudelleensijoitus, HR-vuokraus ja -konsultointitoiminnastaan huhtikuussa 2011.lähde? Eläke- ja henkilöstörahastopalvelut siirtyivät samoihin aikoihin Mandatum Lifelle.lähde? Silta Oy jatkaa liiketoimintaansa keskittyen palkka- ja taloushallinnonpalveluihin.milloin?

Sillan uudeksi omistajaksi tuli toukokuun 2012 lopullalähde? pääomasijoitusyhtiö Sentica Partnersin hallinnoimat rahastot.[2] Kesäkuussa 2018 Administer Oy ostaa koko Sillan osakekannan. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja henkilömäärä lähemmäs 700.[3]

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sillan palvelukeskukset sijaitsevat Turussa, Tampereella, Pieksämäellä, Helsingissä ja Tallinnassa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä ”vainu” ei löytynyt
  2. a b c d e Yritys http://www.silta.fi/. Silta Oy. Viitattu 27.4.2017.
  3. a b c Tietoa meistä http://www.silta.fi/. Silta Oy. Viitattu 21.12.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]