Shy

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Shy on glam/heavy rock -yhtye Englannin Birminghamista. Se soitti tyypillistä niin kutsuttua "kasari-heviä" taikka "pitkätukkaheviä" (engl: "hair metal"). Yhtyeen tyyli muistutti klassisen tyylistä heavy rockia. Sillä oli myös tuolloin asiaan kuuluvia balladin omaisia, hitaita kappaleita. Yhtyeen tunnetuin julkaisu oli vuodelta 1987. Albumi oli nimeltään Excess All Areas, jonka suosituimpia kappaleita oli hieman tuleviin lähihistorian tapahtumiin ja Berliinin muuriin enteellisesti viitaten: Break Down The Walls. Sen musiikkivideota esitettiin aikanaan myös Suomessa.

Epävirallisten tietojen mukaan yhtye olisi ollut koossa vuonna 2010. Sen jäsenistö on ollut seuraava: Tony Mills (laulu), Steve Harris (kitara), Roy Davis (basso) sekä Bob Richards ja Joe Basketts. Aikaisemmin esiintynyt rummuissa Alan Kelly sekä koskettimissa Paddy McKenna. Yhtyeen eräs tavaramerkki läpimurtolevyllä oli reipas syntikka-pitoinen panostus. Musiikillisesti ruotsalais-taustainen Europe tarjonnee sopivan vertailupohjan, TNT:nkin ohella. Vuonna 1985 Shy julkaisi Brave The Storm -nimisen levyjulkaisun. Kummatkin mainitut albumit levytettiin RCA-nimiselle levy-yhtiölle.[1]

Shy-yhtyeen solisti Tony Mills on vaikuttanut myös norjalaisessa TNT-yhtyeessä. Lauluntekijä Steve Harrisia ei pidä sekoittaa Iron Maiden -yhtyeen basistiin, joka on eri henkilö.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Shy - Excess all areas (1987)

http://unohdetutlevyt.blogspot.com/2009/11/shy-excess-all-areas-1987.html