Shingeki no kyojin

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Shingeki no kyojin (Attack on Titan)
Genre fantasia, tragedia, dystopia
Manga
Tekijä Hajime Isayama
Julkaisija Japanin lippu Kōdansha
Sarjajulkaisulehti Japanin lippu Bessatsu shōnen Magazine
Ensimmäinen painatus Syyskuu 2009
Kirjojen lukumäärä 14 (jatkuu)
TV-anime
Ohjaaja Tetsurō Araki
Studio Production I.G
Lähetyskanavat Mainichi hōsō
Alkuperäinen lähetyskierros 6. huhtikuuta 201328. syyskuuta 2013
Jaksojen määrä 25 + OVA

Shingeki no kyojin (jap. 進撃の巨人), joka tunnetaan myös nimellä Attack on Titan on japanilainen sarjakuva, jonka pohjalta on tehty myös samanniminen animaatiosarja. Sarjakuvan on käsikirjoittanut ja piirtänyt Hajime Isayama. Tarina sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa ihmisiä syövät titaanit ovat ajaneet ihmiskunnan sukupuuton partaalle ja jäljellä olevat ihmiset asuvat muurien suojissa. Tarina keskittyy kolmeen nuoreen, jotka liittyvät titaaneja vastaan taistelevaan armeijaan titaanien hyökättyä heidän kotikaupunkiinsa.

Sarjakuvaa on julkaistu Kōdanshan Bessatsu shōnen magazinessa vuodesta 2009 lähtien, ja sarjakuvasta koostettuja pokkareita on julkaistu 14. Vuonna 2013 Hajime Isayama ilmoitti aikovansa lopettaa sarjakuvan 20:een pokkariin. Shingeki no kyojinin maailmaan sijoittuvat myös spin-off-sarjakuvat Shingeki! Kyojinchūgakkō ja Kui naki sentaku sekä Before the Fall ja Kakuzetsutoshi no joō -romaanit, joista ensimmäisestä on tehty myös sarjakuvaversio. Sarjakuvan pohjalta tehty tv-animaatiosarja esitettiin Japanissa 6. huhtikuuta – 28. syyskuuta 2013. Sarjakuvan pohjalta on tuotannossa myös näytelmäelokuva, jonka on luvattu saavan ensi-iltansa vuonna 2015.

Titaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Titaanit ovat arvoituksellisia jättiläisiä, joiden alkuperä on arvoitus. Titaanit eivät tarvitse ravintoa, mutta syövät kuitenkin ihmisiä. Titaani tapetaan tekemällä valtava viilto sen niskaan, jolloin titaani kuolee. Ei ole tiedossa, miksi niska on titaaneille niin heikko osa. Titaanit eivät ole älykkäitä, eikä niiden kanssa voi kommunikoida, mutta jotkut titaanit pystyvät kommunikoimaan toistensa kanssa (aberrantit). Titaanit ovat pääsääntöisesti kooltaan 3–17 metrisiä. Suurin titaaneista on kuitenkin yli 60-metrinen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Eren Yeager on sarjan päähahmo. Eren näkee titaanin syövän äitinsä silmiensä edessä, minkä vuoksi hän haluaa tuhota titaanit maan päältä. Hänellä on myös pakkomielle päästä muurien ulkopuolelle vapauteen tutkimaan maailmaa, joka ihmisiltä vietiin. Erenin isä katoaa salaperäisesti kun titaanien hyökkäys alkaa, mutta vaikuttaa tietävän titaaneista paljonkin. Erenin päätehtävä on päästä takaisin lapsuudenkotiinsa ja murtaa kellarin lukko jolloin ihmiskunta saa tietää mitä titaanit oikeasti ovat, mistä ne tulivat ja miten ne voitetaan.
  • Mikasa Ackerman Erenin isän adoptoima tyttö, joka olisi myyty ihmiskaupassa, ellei Eren olisi pelastanut häntä. Mikasalla on synnynnäiset tappajan vaistot, minkä takia hän on yksi ihmiskunnan parhaista taistelijoista.
  • Armin Arlert on Erenin ja Mikasan lapsuudenystävä. Armin on aina halunnut Erenin kanssa muurien ulkopuolelle. Armin ei ole hyvä taistelemaan ja on sarjan alussa arka, mutta hän on hyvin älykäs. Arminin äly pelastaa ihmiskunnan monta kertaa sarjan aikana.
  • Levi Ackerman on koko ihmiskunnan voimakkain soturi. Häntä pidetään ”ihmiskunnan vahvimpana soturina”. Vaikka Levillä ja Mikasalla onkin sama sukunimi, he eivät ole sukua toisilleen.
  • Erwin Smith on tiedustelujoukkojen komentaja. Hänen strategiansa ovat miltei voittamattomia.
  • Komentaja Pixis on etelänpuoleisten muurien komentaja. Hän johtaa armeijan puolusta eteläisellä puolella. Hän on erittäin tyyni herrasmies, joka juo paljon alkoholia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]