Shaun of the Dead

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Shaun of the Dead
Shaun-of-the-Dead.jpg
Ohjaaja Edgar Wright
Käsikirjoittaja Simon Pegg
Edgar Wright
Pääosat Simon Pegg
Nick Frost
Kate Ashfield
Valmistustiedot
Valmistusmaa Englanti
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Ensi-ilta 2004
Kesto 99 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Shaun of the Dead on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut brittiläinen kauhukomediaelokuva. Elokuvan on ohjannut Edgar Wright.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo Shaunista, jonka elämä ei ole parhain päin. Hänellä on huono työpaikka, ja hänen parisuhteensa Lizin kanssa on heikoilla kantimilla. Shaun aikoo ryhdistäytyä ja parantaa suhdettaan. Yhtäkkiä Englannista lähetetty avaruussukkula putoaa alas ja räjähtää ilmakehään ja maailmassa alkaa levitä virus. Ihmisistä tulee sairaita ja he alkavat syödä toisiaan. Yhtäkkiä kuolleet heräävät henkiin. Shaun päättää lähteä pelastamaan äitinsä ja tyttöystävänsä verenhimoisilta zombeilta ottaen ystävänsä Edin avuksi.

Perillä Shaunin äidin talolla Barbara kertoo Shaunin isäpuolen saaneen haavan zombien hyökkäyksessä. Shaun aikoo tappaa tämän krikettimailalla, mutta muuttaa mielensä. Barbara ja isäpuoli Philip lähtevät Shaunin ja Edin mukaan, mutta zombi puree Philipiä, jonka he ottavat joka tapauksessa mukaansa. Tämän jälkeen Shaun käy hakemassa Lizin, Davidin ja Diannen. He ensiksi vastustavat ideaa, mutta lähtevät lopulta mukaan mukanaan aseita. Joukko lähtee Philipin muututtua zombiksi ja auton tyhjennettyä suuntaamaan kohti paikallista pubia, Winchesteriä. Esittämällä zombeja he pääsevät zombien ohi ovelle. Shaun johdattaa zombit pois, ja muut menevät sisään. Pian tämän jälkeen zombit piirittävät pubin. Shaun palaa pubiin ja tappaa zombiksi muuttuneen pubin omistajan. Hän katkaisee myös sähköt. He ottavat käyttöön kiväärin, joka on seinällä baaritiskin yläpuolella. Barbara näyttää Lizille, että häntä on purtu, ja muuttuukin nopeasti zombiksi. David on ampumassa tätä, mutta Shaun ja Ed estävät sen. Shaun lopulta ampuu oman äitinsä. David aikoo paeta pubista, joka on tietenkin kaikkien mielestä järjetöntä. Zombit rikkovat ikkunan, avaavat Davidin mahan ja alkavat syödä hänen sisäelimiään. Davidin jalat irtoavat, ja Dianne sekoaa ja syöksyy tulvivan zombilauman joukkoon "pelastamaan Davidia" lyömällä zombeja Davidin jalalla päähän. Elokuvan extroissa kerrotaan, että Dianne ei kuollutkaan, vaan onnistui pakenemaan puuhun ja zombien vähennettyä hän muutti tätinsä luo. Liz ja Shaun yrittävät estää zombeja, ja Ed pidättelee takahuoneesta tulevia zombeja, mutta häntä purraan. Shaun ja Liz pakenevat baaritiskin taakse, ja Ed tulee perässä. Hän kertoo että lattiassa on luukku, jostä pääsee kellariin. Shaun sytyttää baaritiskin tuleen, ja kiväärin panokset unohtuvat pöydälle. Panoksia alkaa sinkoilla ympäri baaria, ja yksi panos osuu heitä uhkaavan zombin päähän, ja he saavat tilaisuuden paeta kellariin. Shaun ja Liz alkavat suunnitella itsemurhaa, kunnes huomaavat, että he pääsevät maan pinnalle pienen hissin avulla. Shaun jättää kiväärin Edille, ja maan pinnalla armeija pelastaa heidät.

Lopussa Shaun ja Liz muuttavat yhteen, ja zombitaudista on tehty paljon viihde-, ja dokumenttiohjelmia televisioon. Viimeisessä kohtauksessa Shaun menee latoon pelaamaan Playstationia zombi-Edin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]