Sharkwater

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sharkwater
Ohjaaja Rob Stewart
Käsikirjoittaja Rob Stewart
Säveltäjä Moby
Kuvaaja Rob Stewart
Valmistustiedot
Valmistusmaa Kanada
Levittäjä Freestyle Releasing
Netflix
Ensi-ilta 2006
Kesto 89 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Sharkwater on vuonna 2006 valmistunut haista kertova dokumenttielokuva, jonka on ohjannut Rob Stewart. Se on palkittu yli 22 kansainvälisellä palkinnolla.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo haiden todellisesta luonteesta ja niiden tärkeydestä luonnon ekosysteemissä. Pinnalle on nostettu ensimmäistä kertaa suuren yleisön tietoon hainkalastuksen katastrofaaliset seuraukset. Arviolta 90 prosenttia haikannasta on tapettu viimeisen 50 vuoden aikana. Haineväkeittoa pidetään suurena herkkuna etenkin Aasian maissa. Tästä johtuva käsistä karannut salakalastus, jota Aasian mafia pitää tiukassa otteessaan, on vähentänyt haikantaa katastrofaalisesti. Hait pyydystetään, niiltä leikataan elävänä evät pois ja ne heitetään takaisin mereen tuskaiseen kuolemaan.

Elokuva on myös hätähuuto koko kalastusbisnestä vastaan. Kulutus ja pyydystys eivät ole tasapainossa. Syynä tähän on muun muassa pitkäsiimakalastus, joihin tarttuu päivittäin tuhansia haikaloja, delfiinejä, valaita ja kilpikonnia. Luonnonsuojelujärjestöjen on hyvin vaikea taistella merten suojelemisen puolesta, sillä Aasian maat ovat hyvin korruptoituneita sekä mafian lahjonnan vaikutuksen alaisia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.