Shakin’ All Over

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Shakin’ All Over”
Johnny Kidd and the Pirates
Singlen ”Shakin’ All Over” kansikuva
Singlen tiedot
 Äänitetty  Abbey Road Studios
 Julkaistu 19. toukokuuta 1960
 Formaatti 7” vinyyli
 Tyylilaji rock and roll, rhythm and blues
 Kesto 02.15
 Levy-yhtiö HMV
Johnny Kidd and the Piratesin muut singlet
”You Got What It Takes”
1960
”Shakin’ All Over”
1960
”Restless”
1960

Shakin’ All Over on alun perin brittiläisen Johnny Kidd and the Pirates -yhtyeen vuonna 1960 julkaisema rock-kappale. Sen sävelsi ja sanoitti yhtyeen johtohahmo Johnny Kidd, ja se oli UK Singles Chart -listan ykkössijalla elokuussa 1960. Kappaleen esittäjät olivat Johnny Kidd (laulu), Alan Caddy (kitara), Brian Gregg (basso), Clem Cattini (rummut) ja Joe Moretti.

Alkuperäinen levytys ei ollut kovin suuri hitti Euroopan ulkopuolella. Sen sijaan "Shakin' All Over" menestyi Pohjois-Amerikassa The Guess Whon cover-versiona vuonna 1965. Se oli silloin sijalla 1 Kanadan levynmyyntilistalla ja sijalla 22 Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -levynmyyntilistalla.

Australiassa äänite pääsi sikäläisen levynmyyntilistan ykkössijalle vuoden 1965 lopulla Normie Rowen esittämänä, jonka versio oli sitten "Que Sera Seran" yksi vuosikymmenen myydyimmistä singleistä Australiassa.

Kappaleen säveltäjä, sanoittaja ja alkuperäinen esittäjä Johnny Kidd on sanonut:

"Kulkiessani poikaporukan kanssa meillä oli tapana katsella todella kuumia tipuja ja meillä oli tapana sanoa että joku tyttö sai "kalvomme värisemään". Meillä oli tapana osoitella tyttöä, jos hän oli oikein puoleensavetävä... Voin sanoa rehellisesti sanoa, että se inspiroi minua enemmän kuin mikään muu kirjoittamaan kappaleen "Shakin All Over"."

Muut versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Who -yhtye on esittänyt tätä kappaletta lukemattomia kertoja, joista tunnetuin on ehkä heidän Live at Leeds -levyllään kuultava versio vuodelta 1970.

Oman cover-versionsa kappaleesta ovat tehneet myös seuraavat yhtyeet ja artistit:

Viittaukset populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Guess Whon versiota kuullaan mm. Battlefield Vietnam -pelin ääniraidalla.
  • Shakin' All Over on CBC Television -kanavan esittämän kanadalaisesta rock-musiikista 1950–1960-luvuilla kertovan dokumentin nimenä.
  • Vuonna 1998 Australian posti julkaisi kahdentoista postimerkin sarjan, jossa juhlistettiin australialaisen rock and roll -musiikin varhaisia vuosia. Postimerkkeihin oli painettu 1950-, 1960- ja 1970-luvun alussa julkaistujen australialaisten kappaleiden nimiä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]