Seututie 357

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seututie 357
Hurukselantie, Majakiventie
Seututie 357 Hurukselassa, Kotkan kaupunginrajalla.
Seututie 357 Hurukselassa, Kotkan kaupunginrajalla.
Maa Suomi
Tieluokka seututie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Väylävirasto
Pituus 22 km
Alkupiste Helilä, Kotka
Päätepiste Anjala, Kouvola (22 km)
Päällyste asfaltti
Kaistaluku kaksikaistainen

Seututie 357 on Kotkan Helilästä Kouvolan Anjalaan kulkeva seututie. Tien nimi on Kotkan puolella Hurukselantie ja Kouvolan puolella Majakiventie. Koko tie on kaksikaistainen ja sen pituus on 22 kilometriä.

Tie toimii osittain valtatien 15 rinnakkaistienä. Tie alkaa Helilästä valtatien 7 liittymän numero 77 kohdalta ja päättyy Anjalaan, seututien 354 risteykseen. Tieltä on Kotkan Peippolasta yhteys Kymin lentokentälle. Susikosken silta ylittää Kymijoen Hurukselan ja Anjalan välillä.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie on runsaasti liikennöity. Tie on erityisesti motoristien suosima. Myös raskaita ajoneuvoja liikkuu, sillä tien läheisyydessä on muutamia hakkuualueita ja kauempana paperitehtaitakin. Hurukselantietä ajaa muutama bussivuoro, mutta julkiset liikenneyhteydet eivät ole kovin hyvät.

Parannukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hurukselan alueen siltoja on levennetty 1990-luvun lopulla. Helilästä on jatkettu yhdistettyä pyörätietä ja jalkakäytävää pidemmälle pohjoiseen Eskolan ja Ristinkallion suuntaan vuonna 2009. Pyöräilijöitä kulkeekin tiellä verraten paljon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.