Sergio Aragonés

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sergio Aragonés

Sergio Aragonés (s. 6. syyskuuta 1937 Castellónin maakunnassa, Espanjassa) on sarjakuvapiirtäjä, joka tunnetaan parhaiten MAD-lehteen tekemistään piirroksista sekä Urho Epäonnensoturista (Groo the Wanderer).

Sergio syntyi Espanjassa vuonna 1937, mistä myöhemmin muutti perheensä mukana Meksikoon. Vuonna 1962 Aragonés muutti asumaan Yhdysvaltoihin. Hän päätyi New Yorkiin vain 20 dollaria mukanaan, missä teki hanttihommia kunnes meni näytekansion kanssa Mad Magazinen toimistoon kysymään töitä. Hänen englantinsa ei ollut vielä täydellistä, joten hän pyysi tulkikseen Spy vs. Spy -sarjan luojan Antonio Prohiaksen. Prohias tosin osasi vielä vähemmän englantia. Madin kustantaja Bill Gaines onneksi piti Aragonésin näytetöistä ja palkkasi tämän.

Aragonés tuli kuuluisaksi sivujen mariginaaleihin piirtämistään pikkuruisista pilakuvistaan, eikä hänen suuremmissakaan kuvituksissaan yleensä ole paljon tekstiä vaan ne toimivat pelkän kuvan voimalla. Aragonés tunnetaan nopeana piirtäjänä ja joidenkin tietojen mukaan hän ei tee luonnoksia vaan piirtää sarjansa suoraan valmiiksi tussilla.

1980-luvulla Aragonés loi Conan barbaaria parodioivan hahmon, Urho Epäonnensoturin. Tätä julkaistiin myös Suomessa vuosina 1984–1985 Semicin toimesta yhteensä kahdeksan numeroa.

Urho on myyttisessä maailmassa vaeltava soturi, jonka älyssä ei ole kehumista mutta jonka miekkailutaidot ovat erinomaiset. Sarjassa esiintyy myös Tietäjä, joka auliisti jakaa viisaita opetuksiaan kenelle tahansa, vaikka niistä ei aina kuitenkaan hyötyä olekaan. Urho ihastui kauniiseen naissoturiin Chakaaliin, joka ei ollut mikään hölmö vaan palkkasoturijoukon johtaja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.