Sergei Sirotkin

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sergei Sirotkin vuonna 2012.

Sergei Olegovitš Sirotkin (Venäjäksi: Сергей Олегович Сироткин, s. 27. elokuuta 1995 Moskova) on venäläinen moottoriurheilija. Kaudella 2015 Sirotkin ajaa GP2-sarjassa. Hän toimi F1-talli Sauberin testikuljettajana kaudet 2013-2014.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirotkin aloitti uransa Kartingissa vuonna 2008 ja kilpaili erilaisia kansainvälisiä sarjoja, joka vei tien kohti KF3 ja KF2 luokkaan vuoteen 2010 mennessä.

Vuonna 2010 Sirotkin siirtyi jo 15-vuotiaana kilpailemaan siirtyen Formula Abarth-sarjaan kilpaillen Jenzer Motorsport-tallissa. Hän ajoi kuusi kilpailua keräten 12 pistettä sijoittuen sarjan 18:ksi. Hän jatkoi sarjassa vuonna 2011 voittaen Euroopan sarjan mestaruuden. Hän otti viisi voittoa, kymmenen palkintokorokesijoitusta ja yhden paalupaikan keräten 175 pistettä. Italian Formula Abarth sarjassa hän sijoittui toiseksi ottaen kaksi voittoa, yhdeksän palkintokorokesijoitusta ja yhden paalupaikan keräten 136 pistettä.

Vuonna 2012 Sirotkin ajoi Auto GP World Series-sarjassa. Hän voitti kaksi kilpailua sijoittuen sarjan kolmanneksi. Samana vuonna hän ajoi Italian Formula 3-sarjassa, jossa hän voitti yhden kilpailun sijoittuen sarjan viidenneksi. Hän ajoi myös kaksi kilpailua World Series by Renault-sarjassa. Vuonna 2013 Sirotkin kilpaili täyden kauden WSR-sarjassa. Hän ajoi kauden aikana kahdesti palkintokorokkeelle ollen kerran toinen ja kerran kolmas sijoittuen sarjan yhdeksänneksi. Vuonna 2014 Sirotkin jatkoi WSR-sarjassa. Hän saavutti yhden voiton ja yhden paalupaikan sijoittuen sarjassa viidenneksi.

Vuonna 2015 Sirotkin siirtyi GP2-sarjaan Rapax -tallin kuljettajaksi.

F1-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 Sirotkin liittyi Sauber -tallin testikuljettajaksi. Hän pääsi testamaan syyskuussa Sauberin F1-autoa, jossa hän hankki lisäkilometrejä Formula 1- kuljettajalta vaadittavaa superlisenssiä varten, johon tarvitsee vähintään 300 km testejä. Sauber pyrki saamaan Sirotkinin kilpakuljettajakseen jo kaudeksi 2014[1], mutta myöhemmin vahvistettiin että Sirotkin toimii vain tallin testikuljettajana. Hän pääsi kotikilpailussaan Sotsissa ajamaan toista Sauberin autoa perjantain ensimmäisessä vapaissa harjoituksissa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]