Sempachin lintuasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sempachin kaupunki Sempacherseeltä katsottuna.

Sempachin lintuasema, Sveitsin lintutieteellinen instituutti (saks. Schweizerische Vogelwarte Sempach), on Sempachin kaupungissa toimiva lintutieteellinen tutkimuslaitos.

Sempachin aseman toiminta alkoi vuonna 1924, kun Société Suisse pour l'étude des oiseaux et leur protection perusti aseman.selvennä. Vuodesta 1954 alkaen asema on ollut yleishyödyllinen yhteisö ja Sveitsin suurin yksityinen kenttätutkimuslaitos. Instituutissa kerätään tietoa Sveitsissä pesivien ja talvehtivien lintujen biologiasta. Instituutti toteuttaa seurantoja, tutkimuksia ja seillä toimii Sveitsin rengastustoimisto. Rengastustoimiston käyttämissä renkaissa lukee "Sempach Helvetia". Instituutin yhteydessä toimii myös lintujen elämää esittelevä moderni opastuskeskus jossa on näyttely sekä aviaariotiloja. Haavoittuneita lintuja hoidetaan nykyaikaisessa lintuhoitolassa.

Instituutin vastuullinen tieteellinen johtaja on Lukas Jenni. Instituutissa työskentelee noin 200 tutkijaa ja tutkimusavustajaa. Vapaaehtoista rengastustyötä teki 243 henkilöä vuonna 2009.

Alpeilla 1 923 metrin korkeudessa sijaitsee Sempachin lintuaseman rengastuskeskus Col de Bretoletin solassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]