Secret of NIMH 2: Timmy pelastaa päivän

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Secret of NIMH 2: Timmy pelastaa päivän
The Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue
Ohjaaja Dick Sebast
Tuottaja William Stuart
Robert Charles Winthrop
Säveltäjä Lee Holdridge
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Metro-Goldwyn-Mayer
Levittäjä MGM Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta 1998
Kesto 79 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä NIMH – rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Secret of NIMH 2: Timmy pelastaa päivän on MGM:n tuottama vuonna 1998 valmistunut yhdysvaltalainen suoraan videolevitykseen tehty animaatioelokuva, joka on jatkoa vuoden 1982 elokuvalle NIMH – rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa. Toisin kuin edeltäjässä, Don Bluth ei ollut lainkaan mukana jatko-osan tekemisessä.

Ensimmäisen elokuvan ääninäyttelijöistä vain Herra Vanhalaa ääninäytellyt Arthur Malet on mukana jatko-osassakin.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa "recapilla" ensimmäisestä elokuvasta, tosin asioita muunneltiin hieman ja nyt Kuningas Nicodemus oli ennustanut Jonathan Brisbyn pojan olevan valittu pelastamaan rotat NIMHiltä (tutkimuslaitos, jossa tehdään vaarallisia eläinkokeita). Sitten nähdään kuinka ensimmäisestä elokuvasta tuttu Rouva Brisby, lähettää poikansa Timmyn opiskelemaan rottien luo Oka-laaksoon. Timmy lähtee jättäen jälkeensä Äitinsä ja veljensä Martinin ja siskonsa.

Oka-laaksossa Timmy varttuu vanhemmaksi ja eräänä päivänä Timmy tapaa hiiritytön nimeltä Jenny, joka on karannut NIMHistä. Selviää, että myös Martin oli kaapattu NIMHiin. Timmy ja Jenny lähtevät pelastamaan loppuja hiiriä NIMHistä ja tapaavat matkalla ensimmäisestä elokuvasta tutun Jeremy-variksen ja lentävät tämän kyydissä NIMHiin, NIMHissä heidän joukkonsa liittyvät Oka-laaksosta heitä seuranneet Herra-vanhala, Rottien Johtaja Justin, ja muita rottia. Retkikunnalle selviää, että NIMHissä vallitsee kaaos, Tiedemiehet on muutettu koiriksi ja muita omituisia eläinkokeita on tapahtunut. Selviää että Timmyn veli Martin on ottanut vallan tultuaan hulluksi ja suunnittelee maailman valtaamista. Timmy ja Jenny onnistuvat voittamaan Martinin ja mattkustavat takaisin Ora-laaksoon, ja Timmyä juhlitaan sankarina ja selviää että peittoamalla Martinin, Nicodemuksen ennustus oli käynyt toteen.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmestyttyään elokuva sai hyvin negatiivisen vastaanoton kriitikoilta ja ensimmäisen elokuvan faneilta. Entertainment Weeklyn Marc Bernardin antoi elokuvalle arvosanaksi C-,[1] Chicago Tribunen Harlene Ellin antoi puolitoista tähteä neljästä[2] ja Radio Times kutsui elokuvaa ”animaatiolaadultaan lauantaiaamun piirrettyjen tasoisiksi, yllättävän karun oloiseksi, epätasaisesti rytmitetyksi ja äärimmäisen hutiloiden kirjoitetuksi”.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bernardin, Marc: Video Review: The Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue. Time Warner. 18.12.1999. Arkistoitu 19.10.2012. Viitattu 10.1.2020. (englanniksi)
  2. Chicago Tribune: Arkistoitu kopioThe mystery of 'NIMH II': Why did they even bother? Tribune Company. Arkistoitu 22.3.2016. Viitattu 10.1.2020. (englanniksi)
  3. Radio Times: "The Secret of NIMH II: Timmy to the Rescue" Immediate Media Company. Viitattu 10.1.2020. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.