Secret Garden

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fionnuala Sherry & Rolf Løvland

Secret Garden on irlantilais-norjalainen duo, joka soittaa new age musicia, jota jotkut kutsuvat myös uusklassiseksi musiikiksi.

Yhtyeen jäsenet ovat irlantilainen viulisti Fionnuala Sherry ja norjalainen pianisti-säveltäjä Rolf Løvland. Secret Garden toi Norjalle vuoden 1995 Eurovision laulukilpailun voiton kappaleella Nocturne. Euroviisuvoitto aloitti heidän menestyksekkään uransa. Heidän ensimmäinen albuminsa Songs from a Secret Garden oli menestys ja sitä myytiin miljoona kappaletta ympäri maailman: se myi platinaa Norjassa ja Etelä-Koreassa sekä kultaa Irlannissa, Hongkongissa ja Uudessa-Seelannissa. Se oli kahden vuoden ajan Billboardin New Age -musiikkilistalla vuosina 1996-1997. Barbra Streisand levytti Secret Gardenin musiikkia levylleen ja soitti sitä myös häissään. Senkin jälkeen Secret Garden on menestynyt maailmalla hyvin ja heidän levyjään on myyty jo 3 miljoonaa kappaletta.

Heidän kuuluisin kappaleensa on "You Raise Me Up", jonka lauloi heidän kanssaan Brian Kennedy. Kappaleen on levyttänyt yli sata muuta artistia, muun muassa Josh Groban, Russell Watson, Westlife, Sissel, Becky Taylor, Celtic Woman, Il Divo ja Kari Tapio, joka myös suomensi kappaleen nimelle "Kuin Taivaisiin".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelma-albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Fairytales  (1998)
  • Dreamcatcher  (2001, Philips Records; Australian erikoispainos 2004)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.