Scott Pilgrim

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Scott Pilgrim on Bryan Lee O'Malleyn luoma Kanadalainen sarjakuva. Se koostuu kuudesta pokkarista, jotka Oni Press julkaisi elokuun 2004 ja heinäkuun 2010 välisenä aikana. Suomeksi sarjaa alkoi julkaisemaan Egmont Kustannus syyskuussa 2010.

Sarjakuvan päähenkilö on Scott Pilgrim, 23-vuotias kanadalainen osa-aikamuusikko, joka soittaa bassokitaraa yhtyeessä nimeltä Sex Bob-omb. Hän rakastuu lähettityttö Ramona Flowersiin, mutta voidakseen seurustella hänen kanssaan Scottin täytyy päihittää kaksintaisteluissa hänen seitsemän entistä kumppania.

Scott Pilgrimin maailma on eräänlainen sekoitus todellisuutta ja videopelien maailmasta inspiroitunutta fantasiaa. Tästä on esimerkkinä Scottin ja Ramonan exien väliset epärealistiset taistelut ja se, että Scottin viholliset muuttuvat kasaksi kolikoita, kun Scott päihittää heidät. Sarja sisältää suuren määrän viittauksia tunnettuihin videopeleihin[1] ja muuhun populaarikulttuuriin.

Sarjakuvan osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Scott Pilgrim's Precious Little Life (suomeksi Scott Pilgrim ja upea elämä)
  • Scott Pilgrim vs. The World (Pilgrim vastaan maailma)
  • Scott Pilgrim & The Infinite Sadness (Scott Pilgrim ja pohjaton suru)
  • Scott Pilgrim Gets It Together
  • Scott Pilgrim vs. The Universe (Scott Pilgrim vastaan universumi)
  • Scott Pilgrim's Finest Hour

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan logo.
Elokuvan logo.

Scott Pilgrim -sarjakuvien pohjalta on tehty elokuva Scott Pilgrim vastaan maailma, joka tuli ensi-iltaan elokuussa 2010. Elokuvan ohjasi Edgar Wright ja pääosaa näyttelee Michael Cera.

Videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scott Pilgrim vs. the World: the Game
Kehittäjä Ubisoft
Julkaisija Ubisoft
Käsikirjoittaja Bryan Lee O'Malley (käännä suomeksi)
Julkaistu elokuu 2010, uudelleenjulkaisu 2020
Lajityyppi beat 'em up
Pelimuoto yksinpeli ja moninpeli
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, Uplay
Jakelumuoto PlayStation Store, Xbox Live Arcade, Nintendo eShop, Uplay
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ubisoftin kehittämä videopeli Scott Pilgrim vs. the World: the Game julkaistiin Playstation Network ja Xbox Live Arcade -palveluissa elokuussa 2010. Peliin on tuottanut musiikit chiptune-yhtye Anamanaguchi ja grafiikasta vastaa pikselitaiteilija Paul Robertson. Peli on tyypiltään beat 'em up -taistelupeli 90-luvun pelien hengessä.

Joulukuussa 2014 peli poistettiin PlayStation 3:n ja Xbox 360:n latauspalveluista, ja sen jälkeen sitä ei ole voinut ostaa enää näille konsoleille. Syynä pelin poistoon oli mahdollisesti pelin lisenssin päättyminen.

Syyskuussa 2020 Ubisoft paljasti pelin tulevan takaisin myyntiin Nintendo Switch, Xbox One ja PlayStation 4 -konsoleille sekä Ubisoftin Uplay:hin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]