Say Something

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Say Something”
A Great Big World ja Christina Aguilera
Singlen ”Say Something” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Is There Anybody Out There?
 Julkaistu 3. syyskuuta 2013
4. marraskuuta 2013 (Christina Aguileran kanssa)
 Tuottaja(t) Dan Romer
 Tyylilaji indie pop
 Kesto 03.53 (alkuperäinen)
03.49 (Christina Aguileran kanssa)
 Levy-yhtiö Epic
A Great Big Worldin muut singlet
This Is the New Year
2013
”Say Something”
2013
I Really Want It
2014
Christina Aguileran muut julkaisut
We Remain
2013
”Say Something”
2013
Shotgun
2015

Say Something on yhdysvaltalaisen popduon A Great Big Worldin kappale, joka julkaistiin ensimmäisenä singlenä duon Is There Anybody Out There? -debyyttialbumilta. Alun perin kappale julkaistiin yhtyeen jäsenen Ian Axelin sooloalbumin This Is the New Year singlenä. Duon singlenä sen julkaisi Epic Records 3. syyskuuta 2013. Kun kappaletta oli käytetty Tanssi jos osaat -televisiosarjassa, se herätti laulaja Christina Aguileran huomion, ja tämä halusi duetoida A Great Big Worldin kanssa kappaleella.[1] Pian tämän jälkeen duo uudelleennauhoitti kappaleen Aguileran kanssa, ja uusi versio julkaistiin 4. marraskuuta 2013.

Ian Axelin, Chad Vaccarinon ja Mike Campbellin kirjoittama "Say Something" on hidastempoinen indie pop -pianoballadi, joka kertoo erosta, jossa rakastajaa pyydetään sanomaan jotain, joka saisi suunnitelmat muuttumaan.[2][3] Toisessa versiossa Aguilera esittää rakastajan haamua, jolle kappale on osoitettu. Kappaletta kehuttiin sen voimakkaista sanoista, emotionaalisesta sävellyksestä sekä Aguileran laulusta.

"Say Something" ei myynyt kovin hyvin ennen kuin uudelleennauhoitettu versio tuli saataville. Se debytoi Billboard Hot 100 -listan sijalla 16 sen jälkeen, kun A Great Big World ja Aguilera esittivät kappaleen TV-ohjelmassa The Voice. Korkeimmillaan kappale onnistui pääsemään listan sijalle neljä. Kappale saavutti listan kärjen Australiassa, Belgiassa ja Kanadassa. Kappaleeseen liittyvä musiikkivideo julkaistiin 19. marraskuuta 2013. Se sisältää trion laulamassa ihmisinä, jotka "esittävät sydämensärkeviä sanoja".[4] Kappaleen mainostamiseksi A Great Big World esitti "Say Somethingin" vuoden 2013 American Music Awards -palkintogaalassa yhdessä Aguileran kanssa. Kappale palkittiin vuoden 2015 Grammy-gaalassa kategoriassa "Paras popduon/yhtyeen esitys".

Syyskuuhun 2014 mennessä singleä oli myyty Yhdysvalloissa digitaalisesti yli 3,8 miljoonaa kappaletta.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Say Something (A Great Big World song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.