Saw (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saw
Kehittäjä Zombie Studios
Julkaisija Konami
Jakelija Lionsgate Films, Steam ja Google Play
Tuottaja David Cohen
Käsikirjoittaja James Wan
Leigh Whannell
David Cohen
Säveltäjä Alex Guilbert
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu PlayStation 3, Xbox 360
NA 6. lokakuuta 2009
EU 20. marraskuuta 2009
AU 3. joulukuuta 2009
Windows
22. lokakuuta 2009
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: Z (alkaen 18 vuotta)
ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
Jakelumuoto Optinen levy, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Saw on Zombie Studiosin kehittämä ja Konamin julkaisema selviytymiskauhupelipeli, joka julkaistiin vuonna 2009 PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja Microsoft Windowsille. Peli perustuu viiteen ensimmäiseen Saw-elokuvaan. Pelin päähenkilönä on ensimmäisestä elokuvasta tuttu David Tapp. Pelin jatko-osa Saw II: Flesh & Blood julkaistiin vuonna 2011.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Saw-elokuvan (2004) lopussa Zep Hindle ampuu etsivä Tappin. Videopelissä paljastuu, ettei Tapp kuole. Jigsaw vangitsee Tappin hylättyyn mielisairaalaan, jossa tämän täytyy suorittaa testejä. Tapp herää karhunrautamaski kasvoillaan, mutta onnistuu irrottamaan sen. Mielisairaalan henkilöt yrittävät tappaa Tappin saadakseen etsivän sisälle piilotetun avaimen, joka vapauttaisi heidät peleistään. Tapp kohtaa mielisairaalan lääkintäsiivessä ensimmäisestä elokuvasta tutun Amanda Youngin ja vapauttaa tämän ansastaan. Amanda seuraa Tappia, kunnes Jigsawin apulainen Pighead nappaa Amandan lavastaen hänen pakenemisensa Amandan paljastuessa Jigsawin salaiseksi apulaiseksi.

Tapp joutuu kulkemaan syvemmälle mielisairaalaan kunnes Pighead nappaa Tappin ja asettaa hänelle Saw III -elokuvasta tutun haulikkokaulurin. Myöhemmin Tapp kohtaa Jennings Fosterin, korruptoituneen rikostutkijan, joka oli lavastanut viattoman ihmisen syylliseksi yliajoon. Jennings on samanlaisessa heiluriansassa kuin Saw V -elokuvassa. Tapp pelastaa Jenningsin joka pakenee paikalta. Tapp saa tietää että Jigsaw on vanginnut etsivä Singin vaimon Melissan, joka syytti Tappia miehensä kuolemasta ja joka oli laiminlyönyt omaa lastaan tapauksen seurauksena. Tapp pelastaa Melissan Iron Maiden -nimisestä teräansasta mutta Melissa ei lähde Tappin mukaan koska ei voi antaa tälle anteeksi.

Tapp alkaa oppia että kaikilla mielisairaalan henkilöillä on jokin pimeä yhteys häneen. Hän kohtaa uutisreportteri Oswald McGullicutyn, joka oli kirjoituksissaan vääristellyt totuutta Jigsawin aikeista. Tapp pelastaa Oswaldin kehonkatkaisulaitteesta, mutta Oswald myöhemmin kuolee astuttuaan Jigsawin asettamaan ansaan, jossa metalliseinä halkaisee hänet kahtia.

Mielisairaalan krematoriohuoneessa Tapp pelastaa Saw II -elokuvasta tutun Obi Taten krematoriouunista mutta Obi sanoo hänelle halunneensa itse selviytyä ansastaan ja juoksee pois. Myöhemmin mielisairaalan teatterissa Tapp kohtaa Jeff Thomasin, jonka etsivä Sing pelasti ensimmäisessä elokuvassa. Jigsaw oli vanginnut Jeffin uudelleen tämän suunniteltua itsemurhaa jatkuvien Tappin kuulustelujen takia. Tapp pelastaa Jeffin piikkiseinästä mutta Jeff pakenee turhautuneena. Tapp jahtaa Jigsawia ja kohtaa tämän apulaisen Pigheadin. Jigsaw paljastaa Tappille Pigheadin suunnitelleen ylittävänsä Jigsawin ja yrittäneensä sabotoida Tappin pelejä ja että hänellä on avain, jonka Tapp tarvitsee päästäkseen eteenpäin. Tapp kohtaa Pigheadin ja tappaa hänet sähköansalla minkä jälkeen Jigsaw kysyy retorisesti Tappilta onko hän murhaaja, saadakseen avaimen jolla edetä.

Lopulta Tapp päätyy mielisairaalan kirjastoon ja löytää avaimen lopulliselle valinnalle ja saa valita kahden oven väliltä. Vapaus-oven kautta Tapp pakenee mielisairaalasta vapauttaen muut sinne vangitut ihmiset. Tapp palaa asuntoonsa, mutta hän masentuu ja tappaa itsensä. Mikäli pelaaja valitsee Totuus-oven, Tapp luulee saaneensa Jigsaw’n kiinni, mutta henkilö paljastuu Melissa Singiksi, jonka Jigsaw oli laittanut pitämään Tapp elossa ja varmistamaan että tämä noudatti sääntöjä loppuun asti. Melissan suu oli ommeltu kiinni ettei hän olisi pystynyt puhumaan Tappille. Melissa yrittää karata mutta kuolee samaiseen haulikkoansaan kuin Steven Sing Saw-elokuvassa. Tapp tulee hulluksi, ja pelastuttuaan hän joutuu oikeaan mielisairaalaan, mutta uskoo yhä olevansa Jigsaw’n mielisairaalassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.