Sarah Kerrigan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sarah Kerrigan
Laji ihminen / Zerg
Ensimmäinen peli StarCraft
Ääninäyttelijä
(englanti)
Glynnis Talken Campbell
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Sarah Kerrigan on kuvitteellinen hahmo Blizzard Entertainmentin pelissä StarCraft.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarah Kerriganin nuoruudesta ei tiedetä paljoa. Hän oli kuitenkin jo nuorena psyykkisesti tavallista ihmistä kehittyneempi. Tämän seurauksena Terranien Konfederaatio koulutti monia psyykkisesti lahjakkaita ihmisiä ”aaveiksi”, erikoisjalkaväkiyksiköiksi. Kerrigan joutui myös tähän käsittelyyn ja hänestä tuli lahjakas aave. Sitten hän käänsi selkänsä Konfederaatiolle ja liittyi Arcturus Mengskin johtamiin Korhalin Poikiin, ja niiden riveissä hän yleni luutnantiksi ja Mengsk nimitti hänet hänen kakkosmiehekseen.

Kun Kiltasodat Terranien Konfederaation ja Kel-Morian yhtymän välillä päättyivät kymmenen vuotta sitten ja Konfederaatiosta oli tullut johtava Terranien puolue, Zergit ilmestyivät Terranien alueille. Zergit tuhosivat ensin Chau Sara -maailman ja sen jälkeen Mar Saran. Mar Saran maistraatti ja marsalkka Jim Raynor liittyivät Korhalin Poikiin ennen tätä ja tapasivat samalla Kerriganin. Korhalin Pojat lähtivät Antiga Prime -planeetalle aloittamaan kapinaa Konfederaatiota vastaan ja Kerrigan toimi sen katalyyttinä. Tänä aikana he saivat selville, että Konfederaatio oli tiennyt Zergeistä jo jonkin aikaa ja että heidän aaveprojektinsa olivat yhteydessä niihin, sillä aaveiden psioniset liikkeet pystyttiin yhdistämään Zergeihin. Tämän avulla Konfederaatio oli luonut Psi-lähettimiä, jotka kykenivät vetämään Zergejä puoleensa erittäin pitkien matkojenkin takaa. Mengsk päätti käyttää Konfederaation aseita heitä vastaan ja käytti näitä lähettimiä Konfederaation päämaailmaa Tarsonista vastaan, mistä Kerrigan ja Raynor eivät pitäneet. Kun Tarsonis oli kaaoksessa, Protossien laivasto ilmestyi ja alkoi uhata maailmaa. Mengsk käski Kerriganin tuhoamaan Protossit ennen kuin he ehtivät tuhota Zergit. Kun Kerrigan oli onnistunut tässä, suuri joukko Zergejä pääsi irti ja tuhosi Kerriganin joukot. Kerrigan yritti kutsua evakuointia, mutta Mengsk ei järjestänyt sitä ja jätti Kerriganin Zergien armoille. Raynor sai tarpeekseen ja lähti omille teilleen.

Olisi voinut luulla Kerriganin kuolleen. Sen sijaan Zergien Ylimieli otti Kerriganin itselleen ja asetti tämän erikoiskoteloon kasvamaan. Zergit veivät kotelon Char-nimiselle planeetalle, jossa se lähetti voimakkaita psionisia kulkeutumia avaruuden syövereihin. Nämä saivat Arcturus Mengskin ja Jim Raynorin huomion. Mengsk lähetti ykkösmiehensä kenraali Edmund Duken tutkimaan asiaa ja Raynor tuli myös Chariin. Charissa kotelo avautui ja Kerrigan oli syntynyt uudestaan. Raynor oli ensimmäinen joka sai todistaa tämän. Kerrigan ei ollut enää lainkaan sellainen kuin hän oli aiemmin. Hän väitti Raynorille pitävänsä nykyisestä olomuodosta Zerginä. Kerrigan olisi voinut tappaa Raynorin, mutta päästi tämän menemään. Kerriganista tuli Ylimielen luotetuin agentti heti, sillä Ylimieli piti häntä suurimpana luomuksenaan.

Kerriganin lähettämät psioniset kulkeutumat saivat myös Protossien johtajan, Tassadarin, huomion. Tassadar haastoi Kerriganin kaksintaisteluun ja antoi tälle läksyn: Kerrigan oli nimittäin liian arvattava ja siten itse pahin vihollisensa. Samaan aikaan Pimeät Temppeliherrat tappoivat Cerebraten ja Kerrigan lähti metsästämään heitä ympäri Charia asettaen ansan, joka estäisi heidän pakonsa. Tällöin hän otti itselleen kutsumanimen Terien Kuningatar (Queen of Blades).

Myöhemmin kun Zergien Ylimieli tuhottiin Aiurissa, Kerriganin silmissä alkoi näkyä uudet ajat. Ylimieli oli pitänyt häntä hallinnassa koko ajan, mutta nyt se tekijä oli poissa ja Kerrigan oli jälleen oma olentonsa. Heti saman tien hän kehitti ovelan suunnitelman, jolla hän saisi tapettua kaikki kapinalliset Zergien Cerebratet. Mutta vain Pimeiden Temppeliherrojen voima pystyi tähän, ja hän ensimmäiseksi korruptoi Pimeiden Temppeliherrojen matriarkan, Razsagalin. Sillä aikaa Protossit olivat paenneet Aiurista Shakuras-planeetalle ja Zergit seurasivat heitä. Kerrigan tuli auttamaan heitä niiden tuhoamisessa. Mutta Protossien judikaattori Aldaris ei hyväksynyt tätä ja alkoi kapinoida Pimeitä Temppeliherroja vastaan. Kun Pimeä Temppeliherra Zeratul ja preetori Artanis kukistivat hänet, Kerrigan tappoi hänet. Kerrigan paljasti heille, että hän käytti Protosseja omien tavoitteidensa saavuttamisessa. Zeratul karkotti Kerriganin, mutta Kerrigan sanoi, että tapaavat vielä, varsin pian.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.