Samu Haber

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Samu Aleksi Haber
Samu Haber in May 2011.jpg
Samu Haber esiintymässä toukokuussa 2011.
Syntynyt 2. huhtikuuta 1976 (ikä 38)
Kotipaikka Helsinki
Tyylilajit pop, rock
Soittimet laulu, kitara
Yhtyeet Sunrise Avenue
Levy-yhtiöt Universal Music Group EMI

Samu Aleksi Haber (s. 2. huhtikuuta 1976 Helsinki) on suomalaisen poprockyhtyeen Sunrise Avenuen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Samu perusti yhtyeen 1992 (Sunrise) yhdessä Jan Hohenthalin kanssa, joka myöhemmin päätyi omalle soolouralle.

Haber tunnetaan intohimoisena HIFK:n fanina.[1] Haber itse pelasi Espoon Kiekkoseurassa 14-vuotiaaksi asti, mutta lopetti jääkiekon, koska musiikki kiinnosti häntä enemmän. Haberin isä on kotoisin Saksasta, mutta Haber on syntynyt Helsingissä, jossa hän asuu nykyäänkin. Hän on asunut joitakin vuosia Espanjassa, jolloin hän työskenteli baareissa, pyöritti mobiilihommia ja myi muun muassa lomaosakkeita[2].

Haber soitti myös nuoruudessaan kitaraa Absurdus-nimisessä heavy-bändissä. Haber on mukana jokaisen Sunrise Avenuen julkaistun musiikkikappaleen teossa joko yksin tai yhdessä tuottajan tai co-writerin kanssa. Uusimman kansainvälisen Sunrise Avenue -menestyskappaleen "Hollywood Hills" hän on säveltänyt kokonaan yksin. Sotilasarvoltaan Haber on Merivoimien reservin Kersantti.lähde?

Haber esiintyy Follow Your Instinctin syyskuussa 2012 julkaistulla kappaleella "No Matter What They Say".[3]

Lisäksi Haber toimi yhtenä tähtivalmentajista ja tuomareista vuoden 2013 The Voice of Germany -ohjelmaformaatissa.[4] Haber otti pestiä varten kahden viikon ajan saksan kielen opetusta parantaakseen kielitaitoaan.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.