Samara Morgan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Samara Morgan on fiktiivinen, vuosina 2002, 2005 ja 2017 ilmestyneiden Ring-elokuvien hahmo. Morganin hahmo perustuu elokuvan alkuperäisen japanilaisversion Ringun Sadako Yamamuraan. The Ringin mainoskampanja antoi aikanaan ymmärtää, että Morgan olisi joskus todellisuudessakin elänyt. Samara Morgania esittää Ring-elokuvassa Daveigh Chase ja Ring 2-elokuvassa Kelly Stables.

Samaran hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Samara Morgan (s. 1970, k. 1978) syntyi Evelyn-nimiselle 16-vuotiaalle yksinhuoltajaäidille St. Mary Magdalenin turvakodissa Washingtonin osavaltiossa. Evelyn huomasi jo aikaisin että Samara ei ollut tavallinen vauva, vaan psyykkisesti epävakaa eikä koskaan nukkunut. Tyttö alkoi aina huutaa joutuessaan lähelle vettä. Evelyn yritti hukuttaa Samaran turvakodin koristealtaaseen Samaran käskettyä Evelynin hukuttaa hänet. Hukutusyrityksen epäonnistuttua turvakodin johtajat päättivät antaa Samaran adoptoitavaksi ja Evelynin psykiatriseen sairaalaan.

Hevostilan omistaneet Richard ja Anna Morgan adoptoivat Samaran Moesko Islandin saarelle. Morganit olivat yrittäneet jo kauan saada omaa lasta lääketieteellisinkin keinoin. Vaikka Samara eli lapsuutensa Morganin tilalla, hän ei ollut normaali. Anna Morgan alkoi nähdä näkyjä ja tulla hulluksi, koska Samara täytti hänen mielensä. Pian tämän jälkeen Samara vietiin mielisairaalaan, jossa häntä tutkittiin. Tytön todettiin pystyvän polttamaan mielessään olevia kuvia erilaisille pinnoille ja jopa toisten ihmisten mieliin. Samara ei koskaan nukkunut tai tuntenut kipua. Myöhemmin Richard Morgan pyysi mielisairaalalta tutkimusten lopettamista vastoin hoitajien tahtoa, koska uskoi että Annan ja Samaran välinen pidempi etäisyys lopettaisi hänen vaimonsa näyt. Samara laitettiin nukkumaan talliin hevosten kanssa, vaikka hevoset yrittivät loitota mahdollisimman kauas tytöstä; myöskään Annan näyt eivät loppuneet. Koska Anna ei enää sietänyt toistuvia näkyjä, hän Richardin rohkaisemana murhasi 8-vuotiaan Samaran. Anna sulki Samaran pään tiukasti mustalla roskapussilla ja pudotti hänet kaivoon. Samara ei kuitenkaan tukehtunut, kuten oli tarkoitus, vaan eli kaivossa seitsemän päivää yrittäen kiivetä kynsillään kaivon reunoja pitkin ylös. Ainut kaivoon tullut valo kumotti kaivon kannen reunoista ympyrän muotoisena. Anna Morgan teki itsemurhan.

Vaikka Samara itse kuoli kaivoon, hänen sielunsa jäi henkiin. Kaivon päälle rakennettiin vuokramökki ja Samaran sielu loi videonauhan. Nauhalla oli hänen kuolemaansa ja elämäänsä liittyviä asioita, kuten hevosia, poltettu puu, Moesko Islandin majakka, Anna Morgan ja eräänlaisia muita kuvia kuten seinää vasten pystytetyt tikapuut. Kaikki, ketkä katsoivat nauhan, saivat välittömästi puhelinsoiton, jossa Samara kuiskasi "Seven days" merkkinä siitä, että katsojilla oli enää viikko aikaa ennen kuolemaa. Toimittaja Rachel Kellerin (Naomi Watts) katsottua nauha hän alkoi selvittää sen alkuperää.

Ring-elokuvan lopussa Rachel löysi vuokramökin alla olleesta kaivosta Samaran ruumiin. Rachel lupasi hänelle kunnolliset hautajaiset ja hänen sielulleen levon. Samara ei kuitenkaan levännyt, vaan murhasi viimeisen videon katsoneen henkilön, Rachelin entisen miesystävän Noahin. Rachel ja hänen poikansa Aidan tajusivat, että ainut keino paeta kuolettavaa kirousta on tehdä videosta kopio ja näyttää se jollekulle muulle henkilölle.

Ring 2-elokuvassa Samara yrittää ottaa Rachelin Aidan-pojan haltuunsa ja Rachel etsii lisää tietoa Samarasta. Lopulta Samara kukistetaan lopussa.