Saiyalaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saiyalaiset ovat Akira Toriyaman keksimä rotu Dragon Ballissa, Dragon Ball Z:ssa, Dragon Ball GT:ssä ja Dragon Ball Superissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Seitsemännen ja toisen universumin planeetta Vegetalta tulleet saiyalaiset ovat vahva hännällinen rotu. Mangassa heitä on planeetta Vegetan tuhon jälkeen vain neljä, mutta anime-elokuvissa enemmän. Saiyalaisten kotiplaneetalla painovoima on kymmenkertainen Maahan verrattuna. Alkuperäisessä Dragon Ball -mangassa saiyalaisten hiukset eivät enää kasva syntymän jälkeen. Saiyalainen voi leikata tahtoessaan hiuksensa kokonaan pois, mutta hän on sen jälkeen hiukseton koko loppuelämänsä ajan. Saiyalaisilla näyttäisi myös olevan erityisen hyvä ruokahalu. Esimerkiksi Goku ja Vegeta ahmivat paljon ruokaa, jos sitä on saatavilla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkien saiyalaisten nimet ovat johdoksia jostakin kasvista tarkoittavasta sanasta. Esimerkiksi Gokun saiyalainen nimi Kakarot tulee porkkanaa tarkoittavasta sanasta carrot. Vegeta taas saa nimensä sanasta vegetable, kasvis. Brolyn nimi juontuu englannin sanasta broccoli eli parsakaali. Rodun nimi on anagrammi japaninkielisestä sanasta yasai, joka tarkoittaa vihannesta.

Saiyalaisten kotiplaneetta muissa universumeissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planeetta Vegeta sijaitsee/sijaitsi Universumeissa 7. Planeetta Sadala sijaitsee/sijaitsi Universumeissa 6 ja 7. Seitsemännen universumin kotiplaneetta oli alun perin Sadala, mutta saiyalaiset muuttivat sieltä pois Sadalan tuhouduttua ja valtasivat planeetta Vegetan. Saiyalaisilla ei ole enää seitsemännessä universumissa kotiplaneettaa, koska Frieza tuhosi heidän kotiplaneettansa Vegetan ja melkein jokainen heistä kuoli.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.