SaimaaHoliday

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Saimaaholiday)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

SaimaaHoliday on usean luontomatkailu- ja majoitusyrityksen muodostama yritysverkosto Suomessa Saimaan rannalla. Kohteet sijaitsevat Linnansaaren kansallispuiston ympärillä Rantasalmella ja Oravissa. SaimaaHoliday-yritysverkosto hyödyntää Linnansaaren kansallispuiston ja sitä ympäröivien järvialueiden luontomatkailulle tarjoamia mahdollisuuksia. SaimaaHoliday-verkosto kehittää kannattavaa matkailuyritystoimintaa Savonlinna talousalueella kannustamalla jäsenyrityksiä kestävään, hallittuun kasvuun investointien, tuotteistamisen ja uusien kehitysideoiden hyödyntämisen kautta.lähde?

Yritykset ovat investoineet Haukiveden vastarannoille Oraviin ja Rantasalmelle viiden viimeisen vuoden aikana 10 miljoonaa euroa.lähde? SaimaaHoliday on rekisteröity tuotemerkki, jonka omistaa verkoston toimintaa koordinoiva yhdistys. Jäseniä ovat Lomakeskus Järvisydän, Saimaan Eräpalvelu Oravi Oy, Oravin Kyläkauppa Oy, Loma-Oravi Oy, PV-Group ja Lomasydän Oy. Yhdistyksen jäsenet ovat oikeutettuja ja sitoutuneita käyttämään tuotemerkkiä markkinoinnissaan. Investoinnit ovat kohdistuneet uusiin tuotteisiin, erityisesti retkiluisteluun ja melontaan sekä majoituskapasiteetin lisäämiseen. Vuonna 2009 aloitti toimintVerkoston tarkoituksena [1]. Vuonna 2009 avattiin Oravissa luontomatkailu- ja retkiluisteluhotelli.[2]. Verkoston jatkokehittämissuunnitelmat keskittyvät majoituskapasiteetin lisäämisen, uusien kohteiden avaamiseen kalastusmatkailuun sekä olemassaolevien kohteiden kehittämiseen ympäristöystävällisemmiksi. Reitistöjen ja palvelujen parantaminen on keskeinen osa kehittämistä.[1]

Sulanveden kaudella pääaktiviteetteina on kalastus, melonta, veneily ja luonnontarkkailu.lähde? Saimaan Haukivedellä voi opastetuilla retkillä lähteä tarkkailemaan saimaannorppaa. Melontaa voi harrastaa Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa. Talvisin Oravin ja Rantasalmen välissä kulkee retkiluistelureitti. Luontoretkeilyn lisäksi kohteista löytyvät majoitustilat, ravintolapalvelut sekä opas- ja välinevuokrapalvelut.

Vuonna 2010 Saimaa Holiday-verkosto valittiin EDEN matkakohdekilpailun voittajaksi tuon vuoden vesistömatkailukohteiden teemassa.[3]. Arviointiryhmän näkemyksen mukaan Saimaa Holiday on n järvialueen merkittävin yritysyhteistyöverkosto, jolla on kattavin ohjelmapalvelutarjonta. Kohde on sitoutunut kestävään kehittämiseen jo yhteistyössään kansallispuistojen puistojen kanssa. Lisäksi yritysverkosto on kehittänyt palvelutarjontaa kaikille vuodenajoille. Toiminta on sopusoinnussa seudun, maakunnan ja kansallistenkin matkailunkehittämislinjausten kanssa. Kohteen kehittäminen on ollut määrätietoista ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat määrätietoisia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b SaimaaHoliday on matkailuyritysten tehokas verkosto Aluelehti Saimaa. Aluelehti Saimaa. Viitattu 8.7.2009. [vanhentunut linkki]
  2. Retkiluisteluhotelli viittä vaille valmis Itä-Savo. 6.11. 2008. Arkistoitu 10.11.2008. Viitattu 8.7.2009.
  3. Saimaa Holiday valittiin vuoden vesistömatkailukohteeksi Suomessa Tiedote. 4.6.2010. Helsinki: Työ- ja elinkeinoministeriö. Viitattu 7.6.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]