Saarijärvi (Kuopio)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saarijärvi-Tiihotar
Kaupunki Kuopio
Väkiluku 3 800
Osa-alueet Saarijärvi A-alue (Tiihotar), Saarijärvi B-alue

Saarijärvi on Kuopion keskustan pohjoispuolella sijaitsevan Linnanpellon kaupunginosan pohjoisosassa sijaitseva kerrostalovaltainen lähiö.[1] Alueella asuu noin 3 800 henkeä. Saarijärven asuinalue jakaantuu pääosin 1960-luvulla rakennettuun Tiihottaren alueeseen sekä 1970-luvulla rakennettuun Saarijärveen.[2][3] Tiihotar on aivan Männistön naapurina ja Saarijärvi sijaitsee pohjoisempana lähellä Rahusenkangasta. Matkaa keskustaan on 2–3 kilometriä. Nykyisin Saarijärvi jakaantuu kahteen alueeseen; Saarijärvi A-alueeseen (Tiihotar) ja Saarijärvi B-alueeseen.[1]

Saarijärvi-niminen järvi sijaitsee Saarijärven asuinalueen pohjoispuolella, pääsosaltaan Rahusenkankaan kaupunginosassa.[1]

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella on ala-aste, kaksi kauppaa, ja päiväkoteja. Saarijärvi B-alueella sijaitsee Männistön seurakunnan Pyhän Johanneksen kirkko.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueella sijaitsi kaatopaikka, joka on ollut käytössä vuosina 1930–1962. Nykyään kaatopaikka on peitetty ja alueelle on rakennettu kerrostaloja ja urheilukenttä. Nykyisen päiväkodin alueella sijaitsi ampumarata. Lähistöllä olevien teiden ja katujen nimiä on annettu ampumaradan mukaan.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kuopion karttapalvelu: Saarijärvi (Kartalla esitettäviä tietoja voi valita ja karttapohjaa vaihtaa vasemman yläkulman valikoista) Kuopion kaupunki, kuopio.fi. Viitattu 18.10.2018.
  2. Saarijärvi - Tiihotar | Kuopio www.kuopio.fi. Viitattu 14.1.2020.
  3. Saarijärvi B SKV Kiinteistönvälitys. Viitattu 14.1.2020. [vanhentunut linkki]
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.