Ruutia, räminää ja rakkautta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ruutia, räminää ja rakkautta
Our Hospitality
Elokuvan mainosjuliste.
Elokuvan mainosjuliste.
Ohjaaja Buster Keaton
John G. Blystone
Käsikirjoittaja Clyde Bruckman
Tuottaja Joseph M. Schenck
Kuvaaja Gordon Jennings
Elgin Lessley
Pääosat Buster Keaton
Joe Roberts
Ralph Bushman
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Metro Pictures Corporation
Joseph M. Schenck Productions
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 19. marraskuuta 1923
Suomi 10. lokakuuta 1924
Kesto 74 min
Alkuperäiskieli mykkäelokuva
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Our Hospitality

Ruutia, räminää ja rakkautta (televisioesityksessä myös Vieraanvaraisuutta, engl. Our Hospitality) on yhdysvaltalainen mykkäelokuva, joka valmistui vuonna 1923. Slapstickiä ja tilannekomediaa hyödyntävä elokuva kertoo kaupunkilaispoika Willie McKaystä, joka joutuu keskelle Canfieldien ja McKayden sukuriitaa.

Ruutia, räminää ja rakkautta on ainoa elokuva, jossa näyttelee Keatonin kolme sukupolvea. Keatonin isä Joseph näyttelee junainsinööriä ja Keatonin poika nuorta Willie McKaytä.

Keatonin ystävä, näyttelijä Joe Roberts sairastui elokuvan teon aikana ja kuoli sydänkohtaukseen pian elokuvan valmistumisen jälkeen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Canfieldien ja McKayden suvut ovat olleet riidoissa niin kauan, ettei kukaan enää muista mistä riita sai alkunsa. Eräänä yönä vuonna 1810 eräs McKay-suvun perheenjäsen kuolee sukuriidan seurauksena ja saman suvun nainen ei halua Willie-pojalleen samaa kohtaloa. Nainen lähettää poikansa New Yorkiin Mary-tädin kasvatettavaksi eikä poika saa tietää sukujen kesken vallinneesta vihamielisyydestä.

21 vuotta myöhemmin Willie saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen isänsä kuolleen. Willien täti kertoo pojalle sukuriidasta, mutta tämä päättää silti palata synnyinseudulleen periäkseen isänsä kotitilan. Junamatkalla hän tapaa tytön, Virginia Canfieldin, joka matkan päätteeksi pyytää poikaa illalliselle kotiinsa. Pian muulle Canfieldin perheelle selviää, että Willie on tulossa heidän taloonsa. Canfieldin perheenpää Joseph Canfield haluaa verenvuodatusta, mutta vieraanvaraisuuden sääntöjen mukaan Willie ei saa kuolla Canfieldin talon sisällä.

Pian saavuttuaan illalliselle Canfieldien luo Willie tajuaa tulleensa vihamiestensä taloon ja olevansa hengenvaarassa, jos poistuu sieltä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Buster Keaton  Willie McKay  
 Joe Roberts  Joseph Canfield  
 Natalie Talmadge  Virginia Canfield  
 Ralph Bushman  Clayton Canfield  
 Craig Ward  Lee Canfield  
 Monte Collins  pastori  
 Joe Keaton  insinööri  
 Kitty Bradbury  Mary-täti  
 Buster (Joseph) Keaton Jr.  Willie McKay vauvana  

Uudelleenfilmatisoinnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 elokuvasta ilmestyi intialaisen elokuvaohjaajan S. S. Rajamoulin ohjaama telugunkielinen versio Maryada Ramanna, joka edelleen on uudelleenfilmatisoitu kannadaksi, bengaliksi ja hindiksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]