Rudolf Lange

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rudolf Lange (18. huhtikuuta 1910 Weißwasser, Saksa23. helmikuuta 1945 Poznań, Puola[1]) oli natsi-Saksan SD:n ja Sicherheitspolizein päällikkö Latviassa toisen maailmansodan aikana.

Lange opiskeli lakitieteen tohtoriksi ennen liittymistään salaiseen poliisiin. Saksan kansallissosialistiseen puolueeseen ja SS:ään Lange liittyi 1937. Vuonna 1941 hän liittyi Einsatzgruppe A:han, joka toimi Baltian alueella. Latviassa Einsatzgruppe A murhasi yli 250 000 ihmistä alle puolen vuoden aikana.[2] Suurin osa heistä oli juutalaisia.

Riian lähistöllä Lange järjesti kaksi päivää kestäneen joukkoteloituksen, jonka aikana murhattiin 35 000 ihmistä.[2] Kokemusta omaavana Lange kutsuttiin Wannseen konferenssiin 1942, jossa valmisteltiin juutalaiskysymyksen lopullista ratkaisua. Samana vuonna hän yleni SS-Obersturmbannführeriksi ja Riian SD:n ja Sicherheitspolizein toimiston päälliköksi.

Lange ylennettiin SS-everstiksi 1945. Hän menehtyi Puolassa samana vuonna. Hänen kuolemansa yksityiskohdista ei ole varmaa tietoa, mutta hänen oletetaan kuolleen taistelussa puna-armeijaa vastaan.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuolloin Posen, Itä-Preussi
  2. a b Rudolf Lange 2007. The American_Israeli Cooperative Enterprise (AICE). Viitattu 25. syyskuuta 2007.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.