Royal Caribbean Group

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Royal Caribbean Group
ISIN LR0008862868
Perustettu 1997
Toimitusjohtaja Jason Liberty
Kotipaikka Yhdysvallat Miami, Florida, Yhdysvallat
Toimiala matkailu
Kotisivu royalcaribbeangroup.com
Risteilyvarustamo Royal Caribbean Internationalin risteilyalus Jewel of the Seas
Risteilyvarustamo Royal Caribbean Internationalin risteilyalus Freedom of the Seas

Royal Caribbean Group (vuoteen 2020 asti Royal Caribbean Cruises Ltd., RCCL) on norjalais-yhdysvaltalainen risteilyihin keskittynyt yhtiö, jonka päämaja sijaitsee Miamissa Yhdysvalloissa. Se on maailman toiseksi suurin risteilyvarustamo, kun taas suurin on Carnival Corporation & PLC. Marraskuussa 2008 RCCL:n omistuksessa oli viisi risteilijävarustamoa: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Pullmantur Cruises, Azamara cruises ja CDF Croisières de France. Lisäksi yhtiön omistuksessa on puolet TUI Cruisesista.[1] RCCL omisti myös 50 % Island Cruises -varustamosta, mutta osuus myytiin TUI Travel PLC:lle lokakuussa 2008.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Royal Caribbean Cruises Ltd. perustettiin vuonna 1997, kun vuonna 1968 perustettu Royal Caribbean Cruise Line ja vuonna 1988 perustettu Celebrity Cruises yhtyivät. Sulautumisen jälkeen kumpikin yhtiö piti omat merkkinsä, mutta Royal Caribbean nimettiin uudelleen Royal Caribbean Internationaliksi.

Kolmas yhtiö tuli puoliksi RCCL:n omistukseen vuonna 2000, kun Island Cruises luotiin brittiläisen First Choice Holidays -yhtiön kanssa. Island Cruisesista tuli epävirallinen varustamo Britannian ja Brasilian markkinoilla.

Marraskuussa 2006 RCCL osti Pullmantur Cruisesin, joka oli perustettu Madridissa Espanjassa. Tästä alkaen yhtiö laajensi suuresti uusien risteilyvarustamojen hankkimista. Azamara Cruises perustettiin vuonna 2007. CDF Croisières de France perustettiin ranskankielisille asiakkaille toukokuussa 2008.

Uusi risteilylinja, TUI Cruises, aloitti toimintansa vuonna 2009. Brändin kohderyhmänä ovat saksankieliset matkailijat. Se kuuluu puoliksi RCCL:lle ja puoliksi TUI AG:lle. TUI AG oli vuonna 2007 ostanut First Choice Holidays -varustamon osuuden Island Cruisesiin. Lokakuussa 2008 RCCL myi osuutensa Island Cruisesista TUI:lle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TUI AG and Royal Caribbean Announce Joint Venture to Serve German Cruise Market 12.12.2007. Cruise Industry News. Viitattu 30.10.2016. (englanniksi)