Rover Metro

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Austin Metro
1983 Austin Metro
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Valmistaja Austin Rover Group
Korimalli 5-ovinen hatchback
3-ovinen hatchback
3-ovinen pakettiauto
2-ovinen cabriolet
Edeltäjä Mini
Seuraaja CityRover
Vetotapa etuveto
EuroNCAP-turvallisuus[1]
Testattu malli Rover 111i
Testattu vuosimalli 1997
Aikuisturvallisuus 1 stars.svg
Jalankulkijaturvallisuus GreenStars2.svg

Metro oli pikkuauto, jota valmisti Austin Rover Group. Se esiteltiin 1980 nimellä Austin Mini Metro. Sen oli tarkoitus korvata Mini, ja se kehitettiin koodinimellä LC8.

18-vuotisen elämänkaarensa aikana Metrolla oli monta nimeä: Austin Metro, MG Metro ja Rover Metro. Se nimettiin uudelleen Rover 100-sarjaksi vuonna 1994. Myös pakettiautomallia valmistettiin, ensin nimellä Morris Metro ja myöhemmin nimellä Metrovan. [2]

Tullessaan markkinoille Metroa myytiin Austin-merkkisenä. Vuodesta 1982 Metroa oli saatavana myös urheilullisemmin varusteltuna MG Metro-versiona. Vuodesta 1990 vuoteen 1994 Metroa myytiin ainoastaan Rover-merkillä, jonka jälkeen se sai faceliftin ja uuden nimen Rover 100.

Vaikka uusi Rover 200-sarja (joka esiteltiin 1995 ja oli pienempi kuin aikaisemmat 200-mallit) oli alun perin suunniteltu Metron korvaajaksi, sitä ei markkinoille tullessaan markkinoitu sellaisena.[3] Rover 100:n tuotanto päättyi 1998, ja ironisesti alkuperäinen Mini, jonka korvaajaksi Metro oli tarkoitettu, säilyi tuotannossa vielä kaksi vuotta 100:n tuotannon loppumisen jälkeen. Varsinainen seuraaja Metrolle tuli vasta vuonna 2003 CityRoverin muodossa.

MG Metro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MG Metro oli englantilainen pikkuauto, josta Austin Rover kaavaili seuraajaa maineikkaalle Minille. Auton halvimmat perusmallit myytiin pääasiassa Englannin kotimarkkinoilla Austinin tuotemerkillä. Pienin moottorivaihtoehto, 998-kuutioinen työntötankomoottori, oli suoraa perintöä Minin keulalta. Auton tehokkaammalla 1,3-litraisella moottorilla varustetut mallit myytiin Austinin sijaan MG:n merkillä.

Malliston huipulla oli 69 kW:n tehoinen MG Metro Turbo sekä B-ryhmän ralliautoksi rakennettu keskimoottorinen MG Metro 6R4, jolla oli ulkomuotoa lukuun ottamatta tuskin lainkaan yhtäläisyyksiä varsinaisiin tuotantomalleihin. Metro 6R4:n voimanlähteenä oli taka-akselin etupuolelle pitkittäin sijoitettu 3-litrainen V6, joka ns. luokitteluversiona tuotti varsin vaatimattomasti 220 hevosvoimaa. Toinen luokitteluversio,joka autosta rakennettiin, saatiinkin jo B-ryhmälle sopivammat 410 hevosvoimaa. MG Metro 6R4 autoja valmistettiin FIA:n sääntöjen vaatimat 200 kappaletta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.