Ronnie Radke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ronald Joseph Radke
Ronnie Radke esiintymässä Falling in Reversen kanssa Rock im Parkissa 2014
Ronnie Radke esiintymässä Falling in Reversen kanssa Rock im Parkissa 2014
Henkilötiedot
Syntynyt15. joulukuuta 1983 (ikä 40)
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Ronnie Radke
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit Punk, Rock, Rap
Soittimet laulu, kitara, piano
Yhtyeet Escape the Fate, Falling in Reverse
Levy-yhtiöt Epitaph
Aiheesta muualla
Kotisivut

Ronald Joseph "Ronnie" Radke (s. 15. joulukuuta 1983) on yhdysvaltalainen muusikko ja säveltäjä. Hän on Falling in Reversen perustaja ja laulaja. Hän on myös Escape the Faten entinen laulaja ja perustajajäsen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ronald Joseph Radke syntyi 15. joulukuuta 1983 St Roses-sairaalassa, Las Vegasissa Nevadassa Yhdysvalloissa. Hän kasvoi isänsä, isoveljensä Anthonyn ja isoäitinsä kanssa. Radken äiti hylkäsi lapsensa tuntemattomasta syystä Radken ollessa pieni.

Radke oppi soittamaan kitaraa sekä pianoa ensimmäisissä bändeissään. Hän tapasi Max Greenin kykykilpailussa. Radken mikrofoni tippui lavalle ja Green nosti sen ja ojensi sen hänelle. He ystävystyivät nopeasti, ja Green soitti bassoa sekä Escape the Fates:sa että Falling in Reverse:ssä. Ystävyksiä yhdistää muun muassa sama syntymäpäivä sekä kasvaminen ilman toista vanhempaa. Radke kirjoitti kappaleen "Caught Like A Fly" Greenille.

Radke sai ehdollista vankeutta kuolemantuottamuksesta vuonna 2006 ja tästä syystä hänet erotettiin Escape the Fate:sta. Radke oli mukana joukkotappelussa, jonka seurauksena nuori poika kuoli. Vuonna 2006, Radke oli selvittämässä välejään Marcel Colquitin kanssa. Radken mukana ollut ystävä, Chase Rader, ampui kuolettavasti kolme kertaa 18-vuotiasta Michael Cookia sekä haavoitti myös tämän kaveria Michael Colquitia joka oli Marcel Colquitin veli. Radke joutui vastuuseen kuolemasta, sillä hän oli järjestämässä joukkotappelua. Marcel Colquit teki myöhemmin itsemurhan koettuaan syyllisyyttä tapahtumasta. Radke tuomittiin kuolemantuottamuksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän jäi ehdollisen aikana kiinni huumeista vuonna 2008[1]. Radke istui vankilassa noin 2,5 vuotta. Hänet vapautettiin joulukuussa 2010.

Radke perusti uuden yhtyeen nimeltä Falling in Reverse vapauduttuaan vankilasta. Yhtyeen ensimmäinen albumi The Drug In Me Is You on julkaistu 26. heinäkuuta 2011. Radke kertoo haastattelussa tehneensä musiikkia myös vankilassa ollessaan ja miettineensä laulujen julkaisua vankilasta käsin.

Radken isoveli Anthony kuoli 10. elokuuta 2013 onnettomuudessa[2].

Falling in Reverse on julkaissut neljä studioalbumia. Radke on myös julkaissut mixtapen vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ronnie Radke.