Roni Tran

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roni Tran
Henkilötiedot
Syntynyt1987
Muusikko
Laulukielet englanti, suomi,
Aktiivisena 2005–
Tyylilajit R&B
Levy-yhtiöt Sony BMG
Aiheesta muualla
www.roni.fi

Trong Binh Tran (vietn. Trần Bình Trọng; s. 1987), taiteilijanimeltään Roni Tran, on vietnamilaislähtöinen Hyvinkäällä asuva R&B-laulaja. Laulajana hän käyttää taiteilijanimenään etunimestään "suomennettua" muotoa Roni. Hän on asunut Suomessa nelikuukautisesta lähtien.

Tran oli mukana vuonna 2005 Idols-kilpailun toisen tuotantokauden seitsemän finalistin joukossa, mutta putosi toisena Pauliina Kumpulaisen jälkeen.

Tran valittiin Suomen ensimmäiseksi Vuoden vietnamilaiseksi 2005. Vuonna 2006 hän sai levytyssopimuksen Sony BMG:n kanssa. Ensimmäinen single oli nimeltään "Don't Wanna Be Alone". Ronin esikoisalbumi Since 1987 ilmestyi 17. toukokuuta, mutta jäi myynnillisesti pettymykseksi pudoten Top 40 -listalta kolmessa viikossa. Levyn toinen single oli nimeltään "Call Me".

Tran on ollut laulamassa myös Euroopan ulkopuolella. 2. heinäkuuta 2006 hänellä oli esiintyminen Yhdysvalloissa, Atlantassa järjestetyssä konserttisarjassa. Vietnamilainen organisaatio järjesti konserttisarjan nimeltä Paris by Night. Konserttisarjaa on järjestetty kahdenkymmenen vuoden ajan muutaman kerran vuodessa yleensä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Pariisissa.

Tran harrastaa myös jalkapalloilua ja hän pelasi kaudella 2005 Hyvinkään Palloseuran edustusjoukkueessa. Kaudella 2005 Tran teki debyyttinsä 24. syyskuuta 2005 kauden viimeisessä ottelussa HyPS-KontU. Edustusjalkapalloilu väistyi kuitenkin joksikin aikaa laulamisen tieltä. Vuonna 2008 hän palasi takaisin HyPS:n edustusjoukkueen hyökkääjäksi ja myöhemmin hän on edustanut myös Atletico Malmia.

Tran on esiintynyt Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa High School Musical, jota esitettiin ensimmäisen kerran Linnanmäen Peacock-teatterissa syksyn 2008 ajan ja vuonna 2009 Savoy-teatterissa. Musikaalissa hän esitti Zekeä.

Tran osallistui Suomen Euroviisukarsintojen (2009/2010) avoimeen kilpailuun kappaleella "Star Power".

Tran valittiin vuonna 2013 Tres!-poikayhtyeen laulajaksi. Yhtyeessä vaikuttaa myös toinen laulaja Masa ja räppäri Nicolas. Yhtyeeltä on ilmestynyt single "Liput Muttei Daamii".[1]

2010-luvulla Tran on tehnyt yhteistyötä muun muassa Winning Team -EDM-ryhmän ja Pikku G:n kanssa. Tran teki kokonaisen albumin tuottaja Henri Lanzin kanssa, mutta sitä ei kuitenkaan koskaan julkaistu. Levyltä vuoti kuitenkin internetiin kappale "Broken Yet Holding On", joka on kerännyt jo lähes 35 miljoonaa näyttökertaa (keväällä 2020).

Tran esiintyy Roni Tran & F.Y.T. -yhtyeessä, jolle hän myös kirjoittaa omaa musiikkia. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]