Roblox

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roblox
Kehittäjä Roblox Corporation
Julkaisija Roblox Corporation
Jakelija Roblox Corporation
Ohjaaja

David Baszucki (Toimitusjohtaja)

John Shedletsky (Johtaja)
Pelimoottori ImPlicitNgine
Julkaisupäivä Kesäkuu 2006
Pelimuoto MMOG,
Alusta Microsoft Windows, Mac
Laitevaatimukset 1.8 GHz Prosessori, 512 Mb RAM, Direct3D tai OpenGL, Windows XP SP2/Vista/Windows 7, Mac (Beta), Internet-yhteys
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla


Roblox on ilmainen MMOG, jossa pelataan palikoista tehdyissä pelimaailmoissa. Robloxissa pelaajat itse luovat palikoista ja Lua- koodauksista oman paikkansa, ja julkaisevat sen muiden pelattavaksi Robloxin sivuille. Myös pelaajat koostuvat palikoista ja muodoista.

Peleissä on omat serverit. Kun pelaaja menee peliin, hän luo uuden serverin, johon muut pelaajat ohjataan automaattisesti. Pelin rakennusvaiheessa tekijä voi itse määrittää, kuinka monta pelaajaa serverissä voi maksimissaan olla.

Robloxin päämaja, josta käsin ohjelmointi- ja päivitystyöt hoidetaan, on Kalifornian Piilaaksossa.

Lua-skriptikieli Robloxissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lua on koodauskieli, jota käytetään lähinnä ohjelmien helppoon laajentamiseen, mutta sillä voidaan myös saada aikaan laajempiakin kokonaisuuksia.

Robloxissa Luaa käytetään koodauskielenä, jolla saadaan aikaan esimerkiksi toimivia lentokoneita, junia, hissejä tai vahinkoa tekeviä aseita. Tällä tavoin peliin saadaan lisää monipuolisuutta ja hauskuutta. Robloxin parhaiten menestyvät pelit ovatkin osaksi hyvien Lua-koodauksien ansiota.

Tavarat ja esineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robloxissa on monenlaisia tavaroita ja esineitä, joita voi ostaa pelin sisäisellä rahalla. Päitä, kasvoja, tarvikkeita, varusteita, paitoja ja housuja. Useimmiten kaikki esineet ja tavarat maksavat jonkin verran pelin sisäistä rahaa, Tixejä tai Robuxeja.

Pelaajat itse voivat myös julkaista paitoja, t-paitoja ja housuja pelissä (T-paitojen julkaisemiseen ei tarvita BCtä, TBCtä tai OBCtä) Pelaajat joilla on BC, TBC tai OBC voivat myydä julkaisemiaan paitoja, t-paitoja tai housuja.

Robloxissa on joitakin tavaroita, jotka ovat Limited/Unique, Limited ja expiring. "Limited/U" tavarat ovat tavaroita, joita myytiin rajoitettu määrä, esim. 1000 kappaletta. "Limited" tavarat ovat tavaroita, joita myytiin rajoitettu aika. "Expiring" tavarat ovat tavaroita ,jotka kestävät esim. 2 kuukautta, jolloin ne pitää uusia maksamalla sama hinta uudestaan. "Limited/U" / "Limited-tavaroiden omistajat saavat myydä oman tavaransa itse päättämällään hinnalla.

Builders Club, Turbo Builders Club ja Outrageous Builders Club[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Builders Club on Robloxissa oikeaa rahaa maksava lisäominaisuus, jonka avulla voi esim. julkaista enemmän paikkoja sivustolle, saada Robux-rahoja joka päivä jne.. Builders Club maksetaan Robloxin sivuilta käsin PayPalilla tai muulla maksujärjestelmällä. Summa riippuu siitä kuinka pitkäksi ajaksi Builders Clubin haluaa. Pisin aika on yli 200 vuotta, mikä maksaa melkein 200 dollaria. Aika on käytännössä elinikäinen.

Turbo Builders Club on uusi, kesällä 2009 julkaistu ominaisuus. Kyseessä on hieman normaalia Builders Clubia parempi. TBC:llä käyttäjä voi mm. pitää 25 paikkaa sivullaan. Outrageous Builders Club on paras Builders Club ja maksaa 19,95 dollaria kuukaudessa. OBC:llä voi mm. pitää 100 aktiivista paikkaa sivuillaan ja liittyä 100:n ryhmään ja ansaita 60 robuxia päivässä.

Ryhmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmät ovat pelaajien pitämiä joukkoja joihin muut pelaajat voivat liittyä. Perustaakseen ryhmän pelaajalla täytyy olla vähintään BC ja 100 robuxia. Ryhmän omistaja voi lisätä ryhmäänsä uusia arvoja, esim. member, admin ja leader. Uusi arvo maksaa 25 robuxia.

Ohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roblox ei itsenäisesti käynnisty suoraan nettiselaimesta, vaan se pitää asentaa ensin. Vuonna 2011 Roblox teki päivityksen jolla pelit voi käynnistää suoraan Firefoxista Internet Explorerin sijaan. Kun asennat Robloxin, saat Roblox Browserin, jolla voit selailla ja käynnistää pelejä/paikkoja, ja Roblox Studion (jolla voit tehdä tavaroita).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]