Robert Simpson (meteorologi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Robert Simpson (vasemmalla).

Robert Homer Simpson (19. marraskuuta 1912 Corpus Christi, Texas19. joulukuuta 2014 Washington) oli yhdysvaltalainen meteorologi ja hurrikaanien asiantuntija.[1] Hän oli National Hurricane Research Projectin ensimmäinen johtaja vuosina 19551959 ja myöhemmin Kansallisen hurrikaanikeskuksen johtaja (19671974). Hän kehitti Saffirin–Simpsonin hurrikaaniasteikon yhdessä Herbert Saffirin kanssa. Hän oli lisäksi mukana perustamassa tulevaa National Severe Storms Laboratorya.

Simpsonin puolisona oli Joanne Simpson vuodesta 1965.

Simpson syntyi Corpus Christissä, Texasissa, ja selviytyi kuusivuotiaana tuhoisan hurrikaanin rantautumisesta. Hän opiskeli Southwestern Universityssa, Emoryn yliopistossa ja Chicagon yliopistossa. Hän oli The Explorers Clubin jäsen. Hän oli myös American Meteorological Societyn kunniajäsen ja sai sen Cleveland Abbe -palkinnon; lisäksi hän sai tunnustuksia Yhdysvaltain kauppaministeriöltä ja Ranskasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Langer, Emily: Robert Simpson, co-creator of 1-to-5 hurricane model, dies at 102 The Washington Post. 20.12.2014. Viitattu 21.12.2014. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Robert Simpson (meteorologist)