Robert Costanzo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Costanzo
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Jason Costanzo
Syntynyt20. lokakuuta 1942 (ikä 81)
Yhdysvallat Brooklyn, New York
Näyttelijä
Taiteilijanimet Robert Castanzo
Robert Constanzo
Robert Costanza
Bobby Costanzo
Bob Costanzo
Robert P. Costanzo
Aktiivisena 1975–
Merkittävät roolit Harvey Bullock
(Batman)
Philoctetes
(Hercules)
Joe Barbaro
(Mafia II)
Aiheesta muualla
IMDb

Robert Costanzo (s. 20. lokakuuta 1942 Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti näyteltyään usein rikollista, keskiluokkalaista rakennusmiestä tai poliisia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uransa 1970-luvulla aloittanut Costanzo on esiintynyt jo yli 100 elokuvassa, joista ensimmäinen oli Hikinen iltapäivä. Muita elokuvia ovat muun muassa Bronxin kapinallinen, Golden Club, Myrskyävä sydän, Tuhoisa terapeutti ja Racing Ace. Lisäksi hän on esiintynyt monissa televisiosarjoissa, joista ensimmäinen oli vuonna 1978 sarjassa Rhoda. Costanzo on esiintynyt lähinnä vierailevissa rooleissa televisiosarjoissa, jonka myötä niitä on kertynyt useita, kuten Charlien enkelit, Teho-osasto, Will & Grace, Joey, Päivien viemää, Boston Legal ja Hannah Montana.

Costanzo on tehnyt mittavan uransa aikana myös äänirooleja, joista ensimmäinen ja merkittävin oli animaatiosarjassa Batman vuonna 1992 myöhemmin samana vuonna hän teki yhden ääniroolin televisiosarjaan Beverly Hills 90210. Toinen merkittävä äänirooli oli Philoctetes Herculesissa. Myöhemmin 2010 Costanzo kuultiin Joen äänenä Mafia II -videopelissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.