Robert Brantberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Brantberg paneelikeskustelussa Oulun kirjamessuilla kesällä 2011. Vasemmalta muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, Brantberg, kirjailija Ari Paulow sekä kirjailija Pekka Jaatinen.

Robert Georg Brantberg (s. 1950, Helsinki) on sotahistorian alalla paljon julkaissut suomalainen tietokirjailija. Erityisen tunnetuksi ovat tulleet hänen Mannerheim-sarjansa ja kenraalielämäkertansa. Sotasankari.fi-sivuston äänestyksessä on Brantbergin kirjoista valittu vuoden sotakirjaksi Kaukopartioritari vuonna 2009, Arnold Majewski – Rukajärven legenda vuonna 2013 ja Tiedustelueversti Reino Hallamaa – Voiton avaimet vuonna 2014[1]

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brantberg on opiskellut TKK:ssa (laivanrakennus ja tuotantotalous), Helsingin yliopistossa (kansantalous), Tampereen yliopistossa (journalismi), Radio ja tv-instituutissa sekä Tanskassa (journalismi). Hän on työskennellyt toimittajana Insinööriuutisissa, Kalevassa, Yleisradiossa ja Radio Kaiussa (päätoimittaja) vuosina 1977–1990. Radio Diga ( päätoimittaja, Fuengirola) vuosina 2000–2001.

Brantberg on ollut Oulun kirjailijaseura ry:n varapuheenjohtajana vuosina 2010–2014 ja puheenjohtajana vuoden 2015. Oulun liikelaitoksen johtokunnan ja Oulun veden johtokunnan jäsenenä hän on ollut vuosina 2013–2017 ja Kaltion hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2013–2015.

Brantberg on naimisissa ja hänellä on yksi poika.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaani[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.