Rimakauhua ja rakkautta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rimakauhua ja rakkautta
Cold Feet
Tyyli draamakomedia
Kestoaika n. 50 min
Luoja(t) Mike Bullen
Christine Langan
Andy Harries
Pääosissa James Nesbitt
Helen Baxendale
John Thomson
Fay Ripley
Robert Bathurst
Hermione Norris
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Alkuperäiskieli englanti
Verkko ITV
Esitetty 1997 – 2003, 2016
Jaksoja 33
Aiheesta muualla
IMDb

Rimakauhua ja rakkautta (Cold Feet) on brittiläinen draamasarja. Sarjan on tuottanut Granada Television ja sen viisi tuotantokautta (33 jaksoa) esitettiin Englannissa ITV1-kanavalla vuosina 1997–2003 ja Suomessa MTV3-kanavalla vuosina 2000–2003.

Rimakauhua ja rakkautta sai jatkoa 13 vuotta myöhemmin vuonna 2016, kun sarjan 6. tuotantokausi alkoi. Suomessa 6. tuotantokausi alkoi MTV3-kanavalla keväällä 2017.

Sarja on voittanut kotimaassaan lukuisia palkintoja draama- ja komediasarjana sekä Montreux'n Kultaisen Ruusun vuonna 1997.

Sarja seurasi kolmen toisistaan poikkeavan parin elämänvaiheita: keskiluokkainen ja rento Adam Williams ja Rachel Bradley, hieman yläluokkaisempi ja vähemmän tyytyväinen David ja Karen Marsden, sekä jalat maassa pitävä Pete ja Jenny Gifford. Tapahtumat sijoittuivat pääosin Manchesteriin.

Sarjan alkuperäinen englanninkielinen nimi oli Love, Life & Everything Else, mutta se nimettiin myöhemmin Cold Feetiksi. Nimen sanotaan olevan keksitty pilottijaksossa olleesta Adamin repliikistä, jossa hän potee rimakauhua (cold feet) yhteen muuttamisesta Rachelin kanssa.

Yhdysvalloissa tehtiin vuonna 1999 NBC-kanavalle muutaman jakson verran sarjan uudelleenlämmittelyä uusilla amerikkalaisilla näyttelijöillä, mutta kaikkia tehtyjä jaksoja ei huonon suosion takia näytetty ja sarjan tekeminen lopetettiin. Englannissa alkuperäisen sarjan viimeisen jakson ensiesitystä seurasi 10,7 miljoonaa katsojaa.

Suomessa sarjalla oli suuri suosio ja sitä on uusittu MTV3-kanavalla. Vuonna 2006 Hesburger myi ravintoloissaan sarjan DVD-levyjä oheistuotteena.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pilottijaksossa Adamin vanha koulukaveri Pete yrittää epätoivoisesti perustaa hermoille käyvän vaimonsa kanssa perhettä. Rachelin parhaalla ystävällä, Karenilla, taas on suuria ongelmia omien lastensa kasvattamisessa eikä hänen miehensä, vaikutusvaltainen ja hajamielinen liikemies, suostu keskustelemaan asiasta. Adam ja Rachel tapaavat kolaroidessaan supermarketin pysäköintialueella ja huonosta alusta huolimatta kehittävät vahvan suhteen. Sarjan kuluessa päähenkilöitä koskettavat syöpä, uskottomuus ja epäonninen vuosituhannen vaihteen juhlinta Holy Island -saarella. Sarjan loppuun mennessä David ja Karen ovat toisten suhteidensa takia menettäneet avioliittonsa ja Jenny muuttanut Yhdysvaltoihin paremman tulevaisuuden toivossa. Adam taas kärsii suurella vaivalla saadun lapsensa äidin Rachelin kuoltua auto-onnettomuudessa heidän juuri ostettuaan ensimmäisen oman kotinsa.

6. Kaudella Adam on asunut yli kymmenen vuotta Singaporessa. Pete ja Jenny ovat taloudellisissa vaikeuksissa, ja Pete joutuu tekemään kahta työtä. David on mennyt uusiin naimisiin erottuaan Karenista. Hän on naimisissa entisen avioerojuristinsa Robynin kanssa, naisen josta hän ei edes pidä. Karen puolestaan elää yksin hänen ja Davidin teini-ikäisten tyttäriensä kanssa. Adam on löytänyt Singaporesta uuden naisystävän, 18 vuotta nuoremman, 30-vuotiaan Angelan, jonka isä on miljonääri. Adamin poika Matthew on jo teini-iässä, ja käy yksityistä koulua Englannissa. Häntä kiusataan koulussa. Adam ja Angela menevät naimisiin, Adamin empimisestä huolimatta.

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudet 1–5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 James Nesbitt  Adam Williams  
 Helen Baxendale  Rachel Bradley  
 Robert Bathurst  David Marsden  
 Hermione Norris  Karen Marsden  
 John Thomson  Pete Gifford  
 Fay Ripley  Jenny Gifford  

Kaudet 6–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 James Nesbitt  Adam Williams  
 Robert Bathurst  David Marsden  
 Hermione Norris  Karen Marsden  
 John Thomson  Pete Gifford  
 Fay Ripley  Jenny Gifford  
 Leanne Best  Tina Reynolds  
 Karen David  Angela Zubayr  
 Art Malik  Eddie Zubayr  
 Ceallach Spellman  Matthew Williams  
 Daisy Edgar-Jones  Olivia Marsden  
 Ella Hunt  Ellie Marsden  
 Jack Harper  Adam Gifford  
 Madeleine Edmondson  Chloe Gifford  
 Lucy Robinson  Robyn Duff  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]