Rikki Rockett

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rikki Rocket (oik. Richard Alan Ream)
RikkiRockett.JPG
Rikki Rockett oman Rockett Singature-rumpusettinsä takana.
Syntynyt 8. elokuuta 1961
Taiteilijanimet Rikki Rocket
Kotipaikka Mechanicsburg, Pennsylvania
Aktiivisena 1983-
Ammatit muusikko
Soittimet rummut
Yhtyeet Poison (1983-), Rikki Rocket (1999-)
Levy-yhtiöt useita

Rikki Rocket (oik. Richard Alan Ream, s. 8. elokuuta 1961, Mechanicsburg, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen rumpali, joka tunnetaan parhaiten hard rock yhtye Poisonin alkuperäisrumpalina.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rocket syntyi pieneen Pennsylvanialaiseen perheeseen, jolla ei ollut paljon varaa. Hän rahoitti itse opintonsa ja kävi sotakoulutuksen armeijassa. Sen jälkeen hän on työskennellyt nuoruudessaan mm. parturina, uimarannan henkivartijana, tiskaajana paikallisessa ravintolassa sekä työskennellyt New Yorkin keskussairaalassa. 80-luvun alussa (1982) hän tapasi Bret Michaelsin ja C.C. DeVillen jotka olivat basisti Bobby Dallin kanssa suunnitelleet perustavansa Poison nimisen yhtyeen, ja kysyivät haluaisiko hän tulla yhtyeen rumpaliksi. Rockett otti kutsun vastaan ja liittyi yhtyeeseen.

Ura Poisonissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poisonille vuosi 1983 oli rankka. Yhtye ei saanut paljon keikkaliksaa, eikä kellään ollut rahaa. Eräät miehet kuitenkin vuonna 1984 kiinnostuivat yhtyeestä ja bändi sopi levytyssopimuksen. Vuonna 1985 julkaistiin esikoisalbumi Look What the Cat Dragged In, jonka seurauksena yhtye lähti kiertueelle. Vuonna 1988 julkaistiin kakkosalbumi Open Up and Say...Ahh! joka ei ollut aivan edeltäjänsä veroinen albumi, mutta nostatti yhtyeen suosiota. Vuonna 1990 yhtye julkaisi kolmannen studioalbuminsa, Flesh and Bloodin jonka kiertueen aikana Rockettilla ja C.C. DeVillellä oli riitaa ja DeVille lähti kävelemään yhtyeestä. Vuonna 1991 yhtye äänitti livealbumi Swallow This Live!n, joka oli viimeinen albumi jolla DeVille oli mukana (levy äänitettiin 1990). Native Tongue studioalbumi julkaistiin 1993, ja kolme vuotta myöhemmin 1996 yhtye julkaisi kokoelman Their Greatest Hits 1986-1996. Seuraava studioalbumi, Crack a Smile julkaistiin 2000, jolloin DeVille ja Rockett olivat jo sopineet riitansa. Vuonna 2000 julkaistiin myös livealbumi Power to the People. Uusin studioalbumi, Hollyweird julkaistiin 2002 ja kokoelma Best Of Ballads And Blues vuonna 2003. Yhtye piti taas kolmen vuoden levytysstauon kunnes 2006 julkaisi kokoelman The Best of Poison: 20 Years of Rock sekä vuonna 2007 cover-albumi Poison'd!in. Uusin julkaisu on vuonna 2008 julkaistu Live, Raw & Uncut Cd. Uutta studioalbumia on kaavailtu vuodelle 2009.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poison[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolotuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]