Ricardinho (futsalpelaaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Ricardinho (vas.) SL Benfica Futsalin paidassa
Ricardinho (vas.) SL Benfica Futsalin paidassa
Maa:  Portugali
Miesten futsal
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Guatemala 2000

Ricardo Filipe da Silva Braga (s. 3. syyskuuta 1985) tunnetaan paremmin nimillä Ricardinho tai O Mágico, on portugalilainen futsalpelaaja, joka edustaa espanjalaista Inter Movistaria. Hän on pelipaikaltaan laitapelaaja. Ricardinholla on pituutta vain 164 senttimetriä.

Ricardinho on valittu vuoden Futsalpelaajaksi ennätykselliset viisi kertaa: vuosina 2010, 2014, 2015, 2016 ja 2017. Hän on voittanut Benfican paidassa Portugalin mestaruuden viisi kertaa ja Espanjan mestaruuden viidesti Interin kanssa. Ricardinho on voittanut UEFA Futsal Cup kolmesti (2010 Benficassa ja Intersissä 2017 ja 2018). Vuonna 2000 hän sai pronssia lajin MM-kisoissa vain 15-vuotiaana. Portugalin maajoukkueessa Ricardinho on voittanut Euroopan mestaruuden vuonna 2018. Ricardinho valittiin tuolloin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi ja hän oli turnauksen paras maalintekijä.

2016 MM-kisoissa Ricardinho palkittiin parhaana maalintekijänä. Vuoden 2007 MM-kilpailuissa, joissa Portugali sijoittui neljänneksi, Ricardinho valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ricardinho
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.