Resident Evil: Apocalypse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resident Evil: Apocalypse
Ohjaaja Alexander Witt
Käsikirjoittaja Paul W. S. Anderson
Tuottaja
Säveltäjä Jeff Danna
Kuvaaja
  • Derek Rogers
  • Christian Sebaldt
Leikkaaja Eddie Hamilton
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Screen Gems
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 94 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 45 000 000 dollaria[1]
Tuotto 129 394 835 dollaria[1]
Edeltäjä Resident Evil
Seuraaja Resident Evil: Tuho
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Resident Evil: Apocalypse on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut brittiläis-kanadalainen tieteiskauhuelokuva, jonka on ohjannut Alexander Witt. Elokuva on jatko-osa vuoden 2002 Resident Evil -elokuvalle. Elokuvassa on enemmän toimintaelokuvan tyylipiirteitä kuin edeltäjässään. Elokuvassa käytetään osittain Resident Evil 3: Nemesis -videopelin (1999) juonta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Umbrella-korporaatio avaa Pesän ja aiheuttaa T-viruksen leviämisen Raccoon Cityyn. Special Tactics and Rescue Squadin eli S.T.A.R.S.-ryhmän jäsen Jill Valentine tapaa kollegansa Peyton Wellesin sillalla, jossa Umbrella evakuoi Raccoon Cityn asukkaita. Kun infektio aiheuttaa liikaa kaaosta, Umbrellalle työskentelevä Timothy Cain päättää sulkea uloskäynnin ja pakottaa asukkaat takaisin kaupunkiin. Jill, Peyton ja reportteri Terri pakenevat kaaosta kirkkoon, jossa he kuitenkin kohtaavat Licker-hirviöitä. Raskaasti aseistautunut ja Umbrellan tutkimuksissa fyysisesti vahventunut Alice pelastaa heidät viime hetkellä.

Carlos Oliveira U.B.C.S-ryhmineen taistelevat kaupungissa ylivoimaisia zombijoukkoja vastaan. Umbrellan lähettämä Nemesis tuhoaa S.T.A.R.S-jäsenet Jilliä ja Peytonia lukuun ottamatta. Kaupungista evakuoitu Umbrellan tohtori, T-viruksen kehittäjä tohtori Charles Ashford ottaa yhteyden Aliceen ja kertoo, että Umbrella aikoo tuhota kaupungin ydinaseella. Ashford lupaa evakuoida heidät, jos he pelastavat hänen läheisessä koulussa piileskelevän Angela-tyttärensä. Nemesis tappaa Peytonin ja taistelee Alicea vastaan, mutta tämä onnistuu pakenemaan. Jill, Terri ja heidän tapaamansa L.J kohtaavat koulussa Carlosin ja Nicholain. Joukko löytää Angelan, mutta Terri ja Nicholai joutuvat zombien ja verikoirien tappamiksi.

Ashford tapaa Alicen joukon evakuointipaikalla. Paikalle saapuu myös Cain, joka asettaa Alicen ja Nemesiksen taistelemaan. Alice tajuaa, että Nemesis on tuttavansa Matt Addison, eikä siksi tapa häntä. Nemesis alkaa tappaa Umbrellan joukkoja, mutta joutuu lopulta itse tuhotuksi. Cain joutuu zombien tappamaksi, ja Alicen joukko pakenee kaupungista helikopterilla.

Ydinräjähdyksen aiheuttaman paineaallon takia helikopteri pakkolaskeutuu Arklayvuorille. Umbrellan miehet vievät Alicen tutkimuskeskukseen, jossa hän tulee tajuihinsa viikkojen kuluttua. Tohtori Isaacs esittää kysymyksiä, joihin Alice ei aluksi osaa vastata, mutta hetken kuluttua hän sanoo muistavansa kaiken. Umbrellan työntekijöiksi naamioituneet Jill, Carlos, Angela ja L.J auttavat Alicen portille, jonka valvojaan Isaacs ottaa yhteyttä radiopuhelimitse ja antaa käskyn päästää heidät menemään. ”Alice-ohjelma aktivoitu”, Isaacs sanoo, ja Alicen silmässä pilkahtaa Umbrellan logo.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Milla Jovovich  Alice  
 Sienna Guillory  Jill Valentine  
 Oded Fehr  Carlos Oliveira  
 Thomas Kretschmann  Timothy Cain  
 Sophie Vavasseur  Angela Ashford  
 Jared Harris  Charles Ashford  
 Mike Epps  L.J  
 Iain Glen  Sam Isaacs  
 Razaaq Adoti  Peyton Wells  
 Sandrine Holt  Terri Morales  
 Zack Ward  Nicholai Ginovaef  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Resident Evil: Apocalypse kuvattiin Torontossa, ja se hyödyntää kaupungin tiettyjä maamerkkejä, kuten kaupungintaloa elokuvan lopussa.

Elokuvan nimi piti alun perin olla Resident Evil: Nemesis, mutta se vaihdettiin, sillä aiemmin ensi-iltansa saanut Star Trek: Nemesis oli menestynyt huonosti.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Tapani Maskula pelkäsi kritiikissään, että ”Resident Evil: Apocalypse tuskin jäänee iljettävän tunkiokasan viimeiseksi pöyhinnäksi päätellen loppukohtauksen avoimesta asetelmasta. Ihmettelen niiden kolportöörien vastuutonta moraalia, joka sallii moisen sonnan valmistamisen ja markkinoinnin alaikäisten keskuuteen.”[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Resident Evil: Apocalypse boxofficemojo.com. Viitattu 12.7.2016. (englanniksi)
  2. Maskula, Tapani: Kaikki saastuneet tuhotaan Turun Sanomat. 9.10.2004. Viitattu 16.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]