Renato Balestra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Renato Balestra

Renato Balestra (1924 Trieste, Italia26. marraskuuta 2022 Rooma, Italia[1]) oli italialainen muotisuunnittelija.

Aluksi Renato Balestra opiskeli insinööriksi. Taiteen harrastaminen kuten pianon soittaminen ja piirustus ja maalaus antoivat hänelle kimmokkeen kokeilla suunnittelua. Balestra suunnitteli ystävilleen vaatteita ja hänen tietämättään suunnitelmat lähetettiin Milanoon, josta tuli yllättäen kutsu suunnittelemaan haute couture -kokoelmaa. Tästä lähti Balestran ura muotimaailmassa.

Balestra perusti 1959 Roomaan ensimmäisen ateljeensa. Hän päätyi pian tekemään puvustuksia elokuvin ja vastasi muun muassa Ava Gardnerin vaatteista elokuvissa Paljasjalkakreivitär ja Ja aurinko nousee sekä Gina Lollobrigidan puvustuksesta elokuvassa Ihana, mutta vaarallinen, Sophia Lorenin elokuvassa On ihanaa olla nainen ja Candice Bergenin elokuvassa Hurjat seikkailijat. Hän oli myös muun muassa Elizabeth Taylorin, Claudia Cardinalen ja Carroll Bakerin lempisuunnittelijoita.[2]

Balestra oli unisex-vaatteiden edelläkävijöitä, sillä hän toi vuonna 1970 naisten muotiesitykseen miesten tyyliä. Balestra tunnettiin maalauksista kirjailuista, kankaiden sekoituksesta sekä läpikuultavista vaatteista. Oman muotitalonsa lisäksi Balestra on suunnittelut kokoelmia muun muassa Isetanille, Saks Fifth Avenuelle, Bergdorf Goodmanille, Foley’sille, Neiman Marcusille ja Lord & Taylorille.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Addio allo stilista triestino Renato Balestra, aveva 98 anni, volto noto anche della TV La Provincia di Varese. 27.11.2022. Viitattu 28.11.2022. (italiaksi)
  2. a b Luisa Zargani: Couturier Renato Balestra Dies at 98 WWD. 26.11.2022. Fairchild Publishing, LLC. Viitattu 28.11.2022. (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.