Real Madrid – intohimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Real Madrid – intohimo
Real, la película
Elokuvan suomenkielinen kansi
Elokuvan suomenkielinen kansi
Ohjaaja Borja Manso, Eloy Gonzalez, Goyo Villasevil
Käsikirjoittaja Andrés M. Koppel, Borja Manso
Tuottaja Luis Manso, Michael Novack
Säveltäjä Rafael Arnau
Kuvaaja Ramiro Civita
Pääosat Javier Albalá, Jessica Bohl, Maguette Coly, Carlos Coppo, Manuel Escobar, Moussa Faye, Guillermo Herrera, Misa Mochizuki, Ari Ohta, Keiichirou Sakaki, Karen Sieber, Lair Torrent
Valmistustiedot
Valmistusmaa Espanja
Tuotantoyhtiö Películas Pendelton, Real Madrid TV
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 25. elokuuta 2005
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli ranska, japani, espanja, englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Real Madrid – intohimo (Real, la película, kansainvälisessä levityksessä myös Real: The Movie) on espanjalaisesta jalkapalloseurasta Real Madridista kertova elokuva. Elokuvan ohjasi Borja Manso ja sen ensi-ilta oli 25. elokuuta 2005 seuran kotistadionilla Santiago Bernabéulla. Sittemmin se on ollut teatterilevityksessä ainakin Espanjassa, Etelä-Koreassa, Kreikassa, Singaporessa, Japanissa, Thaimaassa ja Unkarissa.[1] Elokuva oli vahvasti esillä myös vuoden 2005 Cannesin elokuvajuhlilla.[2] Suomeksi tekstitettynä sen julkaisi DVD:llä Future Film vuonna 2007.

Elokuva on dokumentaarinen ja osin fiktiivinen kertomus seurasta, sen historiasta ja sen kannattajista ympäri maailmaa. Se koostuu viidestä Caracasissa (Venezuela), Madridissa (Espanja), New Yorkissa (Yhdysvallat), Tokiossa (Japani) ja Ziguinchorissa (Senegal) kuvatusta lyhytelokuvasta, jotka kertovat viiden erilaisen kannattajan tarinan. Tarinoiden lomassa nähdään leikkeitä Real Madridin otteluista ja seurataan pelaajien ja valmennushenkilökunnan valmistautumista Barcelonaa vastaan pelattavaan klassikko-otteluun (esp. El Clásico).

Näyttelijöiden lisäksi elokuvassa esiintyvät Florentino Pérez, Francisco Gento, Amancio Amaro, Alfredo Di Stéfano, Jorge Valdano, Míchel ja Emilio Butragueño sekä Real Madridin kauden 2004–2005 joukkue, mukanaan muun muassa David Beckham, Iker Casillas, Luís Figo, Raúl, Roberto Carlos, Ronaldo ja Zinédine Zidane.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Release dates for Real, la película Internet Movie Database. Viitattu 17.10.2008.
  2. ’Real, la película’, crea una expectación máxima en Cannes Real Madrid. Viitattu 17.10.2008. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.