Raymond Odierno

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Raymond T. Odierno)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raymond T. Odierno

Raymond Odierno (8. syyskuuta 1954 Rockaway, New Jersey)[1]8. lokakuuta 2021)[2] oli yhdysvaltalainen kenraali. Hän toimii Yhdysvaltain johtaman kansainvälisen liittouman joukkojen komentajana Irakissa.

Odierno aloitti Irakin joukkojen komentajana syyskuussa 2008. Hän seuraa tehtävässään David Petraeusta. Aikaisemmin Odierno on toiminut Irakissa amerikkalaisten jalkaväen divisioonan komentajana, kun maahan hyökättiin vuonna 2003. Hän palasi Irakiin vuonna 2006 ja toimi yli vuoden ajan amerikkalaisjoukkojen kakkoskomentajana vastuualueenaan päivittäiset operaatiot. Myös hänen poikansa on palvellut Irakissa.

Aikaisemmin Odierno tunnettiin kovista otteistaan, ja saanut tästä myös arvostelua. Muun muassa Saddam Husseinin kotikaupunkia Tikritiä hän nimitti kapinallisten pesäpaikaksi, jossa tarvitaan kovia toimia. Sittemmin Odierno on muuttanut sävyään sovittelevammaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • USA vaihtoi komentajansa Irakissa toiveikkaana. Itä-Savo, 17.9.2008, s. 14.
  1. America's Best Leaders U. S. News. Viitattu 19.3.2011.
  2. Robert Burns: Raymond Odierno, Army general who commanded in Iraq, dies of cancer at age 67 USA Toda - Associated Press. Viitattu 11.11.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.