Rayman Raving Rabbids TV Party

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rayman Raving Rabbids TV Party
Rayman Raving Rabbids TV Party-pelin kansikuva
Rayman Raving Rabbids TV Party-pelin kansikuva
Kehittäjä Ubisoft
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Nintendo eShop
Säveltäjä Mark Griskey
Pelisarja Rayman Raving Rabbids
Julkaistu Euroopan unionin lippu 13. marraskuuta 2008
Australia 14. marraskuuta 2008
Yhdysvallat 18. marraskuuta 2008
Japani 22. tammikuuta 2009
Lajityyppi Partypeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E10+
PEGI: 7+
OFLC: G8 tai PG
Alusta Wii, Nintendo DS
Jakelumuoto Wii Optical Disc
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Rayman Raving Rabbids TV Party on videopeli, joka julkaistiin vuonna 2008 Wii- ja Nintendo DS -konsoleille. Se on Raving Rabbids -sarjan kolmas osa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rayman Raving Rabbids TV Party-pelin tarina alkaa siitä, kun edeltäjistä tutut pupuolennot jatkavat valloitustaan. Tällä kertaa yksi pupuolento huomaa laitteiston, jonka sisälle menemällä pääsee TV:n sisälle. Pupu päättää kokeilla sitä ja päätyy lopulta pesukoneessa kierimisen ja putkea pitkin änkemisen jälkeen TV:n sisälle ja alkaa vallata kaikkia TV-kanavia, hallita maailmaa ja auttaa muita pupuja pääsemään TV-maailman sisälle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjästä poiketen tässä pelissä pelaaja ei pelaa vain minipelejä ja yritä kerätä pisteitä, vaan hän joutuu pelaamaan läpi viisi erilaista pelilautaa. Niissä aina yhden erän jälkeen pelataan minipeli. Jokaisella laudalla pelaajan täytyy liikkua ympäri pelilautaa minipeleistään saamien askelmäärien verran ja kerätä tarpeeksi kaukosäätimiä ennen Raymanin vastustajana olevaa pupua. Kun pelaaja on kerännyt kaikki kaukosäätimet, hän pääsee jahtaamaan pupua, jolla on kaukosäädin. Pelaajan täytyy saada pupu kiinni ennen tiettyä määräaikaa. Toisin kuin edeltäjässä, tässä pelissä pelaaja voi pelata myös Wii Balance Board -laudalla. Raving Rabbids TV Partyn minipeleihin kuuluu muun muassa peli, jossa täytyy saada tehtyä pupusta muumio kiertämällä sen ympärille vessapaperia; peli, jossa täytyy hammaslääkärissä olevalla pupulla poksauttaa mahdollisimman paljon kuplamuovia rikki; ja peli, jossa täytyy tanssia tietty kappale tarpeeksi hyvin loppuun. Viimeksi mainittu muistuttaa tekniikoiltaan edeltäjässä olevaa kappaleensoittamisminipeliä: mitä paremmin pelaaja suorittaa minipelin läpi, sitä enemmän hän saa askelmääriä seuraavalle erälle. Tässäkin pelissä pelaaja voi saada minipelejä pelattavaksi Free Mode -tilaan. Raving Rabbids TV Party sisältää edeltäjästä tuttuna ominaisuutena sen, että pelaaja voi muokata omaa pupuaan erilaisilla vaatteilla.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai pääosin positiivisia arvosteluja, sillä muun muassa IGN palkitsi sen muutamilla Wii Specific -palkinnoilla vuonna 2008, muun muassa parhaasta äänen käytöstä[1] , "Best Family Game"[2] ja "Best Use of the Wii Balance Board"[3]-palkinnot. Siitä huolimatta se sai paljon kritiikkiä Rayman-faneilta siitä, ettei Rayman esiinny juuri lainkaan pelissä vaan lähinnä vain joissakin välikohtauksissa. Tämä peli sai IGN:ltä arvosanaksi 7,0 ja GameTrailersilta se sai arvosanaksi 7,4.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. IGN Wii:Best use of Sound 2008 bestof.ign.com. Arkistoitu 22.12.2008. Viitattu 15.10.2011.
  2. IGN Wii:Best Family Game bestof.ign.com. Arkistoitu 22.12.2008. Viitattu 15.10.2011.
  3. IGN Wii:Best Use of the Wii Balance Board 2008 bestof.ign.com. Arkistoitu 22.12.2008. Viitattu 15.10.2011.