Ray Charles (s. 1918)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kahdesta samannimisestä muusikosta vanhempaa. Nuoremmasta, sokeasta R&B-tähdestä kertoo Ray Charles

Charles Raymond "Chuck" Offenberg eli Ray Charles (s. 13. syyskuuta 1918, Chicago, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja kuoronjohtaja. Hän perusti The Ray Charles Singers -kuorokokoonpanon, joka levytti 1950- ja 1960-luvuilla tuotetun 30 albumin sarjan Essex Recordsille, MGM Recordsille, Decca Recordsille ja Command Recordsille.

Laulajana Charles muistetaan ehkä parhaiten Three's Company -televisiosarjan teemasta "Come and Knock on Our Door". Hänen tunnettuihin sävellyksiinsä lukeutuu "Letters, We Get Letters", jonka hän sävelsi alun perin Perry Comon show’ta varten ja jota myöhemmin käytettiin myös Late Show with David Lettermanissa.

Charles oli saavuttanut menestystä musikaalisella urallaan jo ennen astumistaan Yhdysvaltain laivaston palvelukseen vuonna 1944. Hän on voittanut kaksi Emmy-palkintoa, ja hänen isänmaallinen laulunsa "Fifty Nifty United States" on vakiinnuttanut paikkansa useiden koulukuorojen ohjelmistossa. Hänen tyyliään on luonnehdittu muun muassa easy listeningiksi.

Charles on leski. Hänellä oli vaimonsa Bernicen (19162002) kanssa pojat Michael (s. 1941) ja Jonathan (s. 1946) sekä tytär Wendy (19502004).

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.