Randy Travis

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Randy Travis

Randy Bruce Traywick (s. 4. toukokuuta 1959) eli Randy Travis on yhdysvaltalainen country-muusikko.

Travis syntyi Marshvillessä, Pohjois-Carolinassa, ja sai lapsena kitaransoiton opetusta. Hän aloitti 8-vuotiaana esiintymisen veljensä Rickyn kanssa. Travisilla oli erittäin huonot välit isäänsä Haroldiin. Hän jätti high schoolin kesken ja ajautui rikollisuuteen. Hän joutui pidätetyksi muun muassa autovarkaudesta ja murrosta.

Travis voitti nuoruudessaan musiikkikilpailun Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Elizabeth ”Lib” Hatcher antoi hänelle vakituisen esiintymispaikan yökerhosta, ja pian hän sai levytyssopimuksen Paula Recordsilta. Travis julkaisi singlen ”She's My Woman”.

Travis ja Hatcher muuttivat vuonna 1982 Tennesseen Nashvilleen. Hatcher nousi The Nashville Palace -yökerhon manageriksi ja antoi Travisille toimen sen kokkina ja laulajana.

Ammattiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Travis julkaisi vuonna 1982 omakustanteena albumin Randy Ray Live. Hän sai levytyssopimuksen Warner Brothersilta ja julkaisi vuonna 1985 sen suojissa singlen ”On the Other Hand”. Se nousi countrylistojen 67. sijalle ja single ”1982” jo top 10 -listalle. Vuonna 1986 ”On the Other Hand” julkaistiin uudelleen. Tällä kertaa se nousi listaykköseksi.

Travisin debyyttialbumia Storms of Life myytiin yli neljä miljoonaa kappaletta. Vuonna 1987 Travis julkaisi albumin Always and Forever, joka vietti listaykkösenä 43 viikkoa. Hän voitti samana vuonna ensimmäisen Grammy-palkintonsa.

Travis meni naimisiin Hatcherin kanssa 1991. Suosion hiivuttua Travis yritti näyttelijänuraa. Hän palasi äänittämään julkaisemalla vuonna 1994 albumin This Is Me. Hän jätti Warner Brothersin 1997 ja siirtyi DreamWorks Nashvillen suojiin. Travis jatkaa muusikonuraansa yhä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.