Radisson (Québec)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Radissonin kyläkeskusta

Radisson on kylä Kanadassa Québecissä lähellä Robert-Bourassan vesivoimalaa La Grande -joen varrella James Bayn alueella. Radisson sijaitsee maantieteellisesti Québecin provinssin eteläisimmän ja pohjoisimman paikan puolessavälissä, ja se on provinssin ainoa vain eurooppalaissukuisten asukkaiden muodostama asutuskeskus 53. leveyspiirin pohjoispuolella.

1600-luvulla eläneen ranskalaisen tutkimusmatkailijan Pierre-Esprit Radissonin mukaan nimetty kylä on perustettu 1974 voimalaitostyöntekijöiden tukikohdaksi, ja enimmillään asukkaita on ollut noin 2 500 vuonna 1977. Nykyisin asukkaita on noin 500. Tärkeimmät työnantajat ovat Hydro-Québec ja sen tytäryhtiö James Bay Energy Corporation. Myös matkailupalvelut työllistävät suuren osan väestöä.

Kaupungista on tieyhteys Route de la Baie James -maantietä 620 kilometrin päässä etelässä sijaitsevaan Matagamin kaupunkiin. Tien varrella sijaitsee myös Radissonin kaupunkia palveleva La Grande Rivièren lentoasema. Maantieltä haarautuu Route Transtaïga, joka johtaa Caniapiscaun voimalaitosaltaalle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Pohjois-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.