RMS Oceanic (1870)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo 1870 vesille lasketusta aluksesta. White Star Linella oli kolme tämän nimistä alusta, katso RMS Oceanic.
RMS Oceanic

RMS Oceanic oli White Star Linen esimmäinen vuorolaiva ja matkustajavuorolaivan suunnittelun tärkeä käännekohta.

Suunnittelu ja rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oceanic rakennettiin [[Harland & Wolff]in telakalla Belfastissa. Se siirrettiin 27. elokuuta 1870 Liverpooliin, josta se lähti 26. helmikuuta 1871 neitsytmatkalleen. Laivassa oli kaksitoista höyrykattilaa kehittämässä höyryä neliötuumaa kohti (450 kPa, sylinteri, yhdistetty höyrykone, 2 x 78 tuumaa (1.98 m), ja 2 x 41 tuumaa (1.04 m) 60 tuuman iskun kanssa (1.52 m). Kuten tuon ajan muissakin höyryaluksissa, myös Oceanicissa oli mastot ja purjeet. Runko rakennettiin raudasta ja jaettiin yhteentoista vedenpitävään osastoon. Oceanicilla oli 166 ensimmäisen luokan ja 1000 kolmannen luokan matkustajaa sekä 143 miehistön jäsentä. White Star Line ei ollut säästellyt kuluja rakennnuttaessaan alusta ja lehdistö kuvaili laivaa ”keisarilliseksi purjeveneeksi”. Ikkunat olivat aluksessa paljon suurempia kuin nykyajan risteilyaluksilla. Ensimmäisessä luokassa oli juokseva vesi ja aluksella oli sähkökellojakin.

Huoltohistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oceanic lähti neitsytmatkalleen Liverpoolista 2.maaliskuuta 1871 mukanaan vain 64 matkustajaa sekä kapteeni Sir Digby Murray. Pian aluksen satamasta lähdön jälkeen sen täytyi palata kattilan ylikuumenemisen takia takaisin. Matkaa jatkettiin 16. maaliskuuta. Laiva oli White Star Linen omistuksessa. Aluksen kolme sisarlaivaa valmistuivat nopeasti: RMS Atlantic, SS Baltic ja SS Republic. Tammikuussa 1872 Oceanic kävi läpi korjauksen, jonka aikana suuri miehistösuoja lisättiin, - sen todettiin estävän keulaosaa täyttymästä. Kaksi uutta höyrykattilaa lisättiin, jotta höyrynpaine kasvaisi. Mastoja lyhennettiin.

Oceanic purjehti White Star Linen alla Liverpool – New York reittiä 11.maaliskuuta 1875 asti, kunnes alus myönnettiin erikoisoikeudella Occidental & Orientalin höyrylaivayhtiölle, jossa Oceanic kulki San Franciscon, Yokohaman ja Hongkongin välillä. White Star Line lähetti viranomaiset laivalle, koska miehistö oli kiinalainen. Itse laiva jäi White Star Linen väreihin, mutta nosti O&On lipun. Uudelleenasemointimatkan aikana Liverpoolista Hongkongiin Oceanic teki tuon reitin nopeusennätyksen. Myöhemmin se myös teki Yokohaman nopeusennätyksen. Palatessaan San Franciscoon se rikkoi oman ennätyksensä tuon reitin yläpuolella marraskuussa, 1889, 13 päivällä, 14 tunnilla ja 5 minuutilla.

22.elokuuta 1888 Oceanic törmäsi yhteen City of The Chester in kanssa juuri kultaisen portin ulkopuolella. Chester upposi, ja 16 sen matkustajaa hukkui. Vuonna 1895 Oceanic palautettiin White Star Linelle, joka aikoi panna laivan takaisin käyttöön. Laiva lähetettiin takaisin Harland & Wolffiin tarkastuksiin, joissa havaittiin laivan olevan yhtiölle epätaloudellinen. Oceanic mytiinkin romutettavaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

de Kerbrech, Richard: Ships of the White Star Line. Hersham, Surrey, UK: Ian Allan Publishing Ltd., 2009. ISBN 978-0-7110-3366-5. (englanniksi)