Questionable Content

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Questionable Content
Sarjakuvakustantamo TopatoCo Books
Luojat Jeph Jacques

Questionable Content on yhdysvaltalainen verkkosarjakuva, jota piirtää Jeph Jacques vaimonsa ja managerinsa Cristin tuella. Sarjakuva kertoo "näennäisesti romansseista, indie rockista, pienistä roboteista ja hahmojen ongelmista"[1]. Se on ilmestynyt 1. elokuuta 2003 alkaen. Sarjakuva ilmestyy joka arkipäivä, mutta aikaeron takia perjantain sarja on usein Suomessa luettavissa vasta lauantaina. Jephin tavoite on saada sarjakuva valmiiksi viimeistään keskiyöllä New Yorkin aikaa[1] (klo 7.00 Suomessa), mutta usein hän kertoo Twitterissään päivän sarjakuvan myöhästymiseen johtaneita asioita.

Jeph Jacques on valmistunut Hampshire Collegesta pääaineenaan musiikki eikä ole opiskellut taiteita high schoolin jälkeen. Hän oppii koko ajan tehdessään sarjakuvaa Adobe Photoshopilla[1]. Sarjakuvan alku on ilmestynyt myös kirjoina.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvan hahmoja ovat Marten Reed ja hänen ystävänsä, sekä AnthroPC:t, ihmisen kaltaiset tietokoneet.

Marten Reed

Marten on tummatukkainen indie-rokkaripoika, iältään noin 25-vuotias. Hän on sarjan keskushahmo. Marten harrastaa videopelejä ja soittaa bändissä, jonka nimi on Deathmole. Hän työskentelee yliopiston kirjastossa.

Pintsize

Pintsize on Martenin AnthroPC, joka on ohjelmoitu mieheksi. Pintsizen huumori on outoa, eikä se pysty syömään.

Faye Whitaker

Faye on Martenin kämppäkaveri. Hän työskentelee Coffee of Doomissa. Fayella on psykologisia ongelmia, sillä hän näki isänsä itsemurhan nuorempana.

Dora Bianchi

Dora omistaa Coffee of Doomin. Hän on tyyliltään sarjakuvan alussa gootti, mutta muuttuu sen edetessä. Hänellä on kissa. Marten ja Dora ovat seurustelleet.

Sven Bianchi

Sven on Doran veli. Ammatiltaan Sven on säveltäjä ja laulujen tekijä. Hänet tunnetaan myös naistenmiehenä.

Hannelore Ellicot-Chatham

Hanneloren lempinimi on Hanners. Hän on viettänyt lapsuutensa avaruusasemalla, minkä vuoksi hänellä on bakteerikammo. Lisäksi Hanners kärsii pakko-oireisesta syndroomasta ja unettomuudesta. Koska hänen syndroomansa oireilee pakonomaisena laskemisena, hän on loistava rumpali Deathmolelle. Hänelläkin on AnthroPC Winslow, sekä imurirobotti Roomba.

Raven Pritchard

Raven on Coffee of Doomin työntekijä. Hän on myös Doran ystävä, ja tyyliltään hän oli aluksi gootti, mutta muuttuu sarjan edetessä. Hän ei vaikuta kovin älykkäältä, mutta hän on ajoittain fiksu, mikä saa pohtimaan onko tyhmyys totta vai näytelmää.

Steve

Steve on Martenin ystävä. Hän juo hiukan liikaa, ja muuttuu salaiseksi agentiksi.

Ellen

Ellen on Steven meribiologiaa ja filosofiaa opiskeleva[2] ex-tyttöystävä.

Penelope Gaines

Penelope on myös Coffee of Doomin työntekijä. Hän seurustelee Svenin runoilijakaverin Wilin kanssa.

Natasha

Natasha on Ellenin kämppäkaveri, joka ei usko deodorantin käyttöön. Soitti kitaraa Deathmolessa, ennen kuin kyllästyi.

Amir

Amir on Natashan ex-poikaystävä. Soittaa Deahtmolessa.

Angus McPhee

Angus on Coffee of Doomin vakioasiakas, joka tulee kahvilaan kuuntelemaan solvauksia. Hän on ihastunut Fayeen.

Marigold Louise Farmer

Marigold on Anguksen kämppäkaveri. Hän pitää animesta ja mangasta, sekä on taitava AnthroPC:eiden korjaaja. Omistaa japanilaismallisen AnthroPC:n Momo-tan. Marigold tutustui Marteniin, kun korjasi Momon pyynnöstä Pintsizeä.

Tai Hubbert

Tai opiskelee englantia yliopistossa, jossa Marten on töissä. Hän on myös Martenin pomo. Tai on lesbo. Hän tekee sivutyönään DJ-keikkoja.

Sarjassa on lisäksi koko joukko sivuhahmoja. Niitä ovat muun muassa Martenin äiti, joka on ammatiltaan eroottinen tanssija, hänen isänsä, ja isän uusi poikaystävä, Doran ja Svenin vanhemmat, jotka polttelevat pilveä ja ovat muutenkin vapaamielisiä sekä mystinen PizzaGirl.

Jacquesilla on myös täytehahmoja (kuten Kaksi Kalkkunaa, Yelling Bird ja Sweet Tits) siltä varalta, ettei hän jostain syystä voinut tehdä varsinaisen sarjakuvan juoneen liittyvää sarjista.

Sarjakuvan ympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvan ympäristönä on yhdysvaltalainen kaupunki Northampton, joka sijaitsee Massachusettsissa. Vaikka sarjakuva on tapahtuvinaan nykypäivänä, sen ympäristössä on monia outoja asioita, kuten AnthroPC:t ja avaruudessa olevat asemat, joilla Hanners vietti lapsuutensa, sekä taistelurobotit. Sarjakuva on melko hitaasti etenevä, Jacques on sanonut kotisivuillaan, että jaksoon 1400 mennessä aikaa oli kulunut enemmän kuin puoli vuotta mutta vähemmän kuin kaksi vuotta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.