Pyhä käsikranaatti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pyhä käsikranaatti (engl. Holy Hand Grenade of Antioch, myöhemmin muodossa Holy Grenade) on alun perin Monty Pythonin elokuvassa Hullu maailma esiintynyt ase. Sillä tapetaan tappajakaniini, joka vartioi luolaa, josta löytyy vihje Graalin maljan olinpaikasta.

Sittemmin Pyhä käsikranaatti on levinnyt muualle populaarikulttuuriin, esimerkiksi useisiin tietokonepeleihin, kuten Wormsiin ja Fallouttiin.

Käyttöohje[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyhä käsikranaatti muistuttaa Yhdistyneiden kuningaskuntien valtakunnanomenaa. Risti toimii sen sokkana.

Pyhän käsikranaatin käyttöohjeet löytyvät (fiktiivisestä) Varustelujen kirjasta (Book of Armaments), luvusta 2, jakeista 9-21:

... Ja Pyhä Attila nosti käsikranaatin korkealle sanoen "Oi HERRA, siunaa tämä Sinun käsikranaattisi, että se siten sallisi vihollistesi räjähtää pieneksi palasiksi, armossasi." Ja HERRA virnisti ja ihmisillä oli pidot lampaasta ja laiskiaisesta ja karpista ja anjoviksesta ja orangista ja aamiaismuroista ja hedelmälepakoista ja isoista ku... [tässä kohtaa lukevaa munkkia kehoitettiin hyppäämään tekstissä vähän eteenpäin]... Ja HERRA puhui, sanoen: "Ensin ottanet pois Pyhän Sokan, sitten pitää sinun laskettavan kolmeen, ei enempään, eikä vähempään. Kolme olkoon se numero, johon olet laskeva, ja laskettavan numeron on oltava kolme. Neljään ällös laske, äläkä myöskään kahteen, paitsi jos sitten laskenet kolmeen. Viisi on jo liikaa. Kun numero kolme, ollen kolmas numero, on saavutettu, heittänet sinä Pyhän käsikranaatin kohti vihollistasi, joka, ollen Minun vihani kohde, saa tuta sen voiman. Aamen

Huolimatta siitä, että elokuvassa Arthur laskee väärin (-YKSI! KAKSI! VIISI! -Kolme, herrani. -KOLME), hän onnistuu sillä tuhoamaan Tappajakaniinin.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.