Puu- ja erityisalojen liitto

Wikipedia
Ohjattu sivulta Puuliitto
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Puu- ja erityisalojen liitto
Puu- ja erityisalojen liitto logo.jpg
Perustettu 1993
Toimiala Puu- ja metsäteollisuusalan ammattijärjestö
Kotipaikka Helsinki
Puheenjohtaja Sakari Lepola
Jäsenmäärä 226 ammattiosastoa ja noin 42 000 jäsentä.
Sivusto puuliitto.fi
Jäsenlehti Särmä

Puu- ja erityisalojen liitto eli Puuliitto on suomalainen puu- ja metsäteollisuusalan ammattiliitto. Keskusjärjestö SAK:hon kuuluvalla liitolla on noin 42 000 jäsentä, joista 75,7 prosenttia on miehiä.[1] Puuliitto solmii 13 yleissitovaa työehtosopimusta.[2] Liitto julkaisee jäsenlehteä Särmä 15 kertaa vuodessa.

Liitto sai nykyisen muotonsa ja nimensä vuonna 1993, kun Maaseututyöväen liitto ja Puutyöväen liitto fuusioituivat.[3] Liiton edustamilla aloilla on ollut ay-toimintaa vuodesta 1899 alkaen. 2000-vuosikymmenen jälkipuolella Puuliitto neuvotteli yhdistymisestä Teollisuusalojen ammattiliittoon, mutta se jäi lopulta uuden liiton ulkopuolelle.

Puuliitto on Rakennus- ja puutyöväen internationaalin (BWI), Euroopan rakennus- ja puutyöväen federaation (EFBWW) ja Pohjoismaisen rakennus- ja puutyöväen federaation (PRPF) sekä Kansainvälisen elintarvike-, hotelli- ja ravintola-, tupakka- ja nautintoaine- ja maatalousalojen unionin (IUF) ja Euroopan elintarvike-, maatalous- ja matkailualojen työntekijöiden federaation (EFFAT) jäsen.[4]

Puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]