Puuinfo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puuinfo Oy on voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka tehtävänä on luoda kysyntää puutuotteille rakentamisessa ja sisustamisessa.[1] Päämääräänsä Puuinfo pyrkii välittämällä tietoa puun käytöstä käytännönläheisessä muodossa. Toiminnan kohderyhminä ovat sekä kuluttajat että ammattilaiset. Yhtiön tavoitteena on olla heille sekä tuotteita valmistavalle teollisuudelle ja rakennustarvikekaupalle kanava saada ja välittää tietoa puutuotteista ja niiden käytöstä.

Puuinfon omistavat Metsäteollisuus ry, Sahateollisuus ry ja Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys SPY ry sekä Maa- ja Metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry. Toiminta rahoitetaan osakkaiden vuosimaksuilla sekä palveluiden ja projektien myyntituloilla.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Puuinfo.fi. Puuinfo.fi on maksuton Internet-palvelu, jonka käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Palvelussa on neljä osiota: Rakentaminen, Tuotteet, Puutieto ja Tee se itse. Sivustolla on kuukausittain yli 30 000 erillistä kävijää.
  • Puulehti. Vuodesta 1980 ilmestynyt pääasiassa arkkitehdeille ja suunnittelijoille tarkoitettu PUU-lehti esittelee suomalaista puuarkkitehtuuria ja -rakentamista. Se on tarkoitettu edistämään puutuotteiden käyttöä rakentamisessa ja sisustamisessa.
  • Puupalkinto. Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuisena pidettyä suomalaista puuarkkitehtuuria, tai jossa puuta on käytetty innovatiivisena pidetyllä tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen.
  • Puupäivä. Puuinfon valtakunnallinen Puupäivä järjestetään vuosittain. Se kokoaa yhteen satoja teollisuuden, kaupan sekä kunta- ja rakennusalan päättäjiä. Päivän aikana on useita seminaareja muun muassa puuarkkitehtuurista, rakennustekniikasta, tutkimuksesta, puuteollisuudesta ja puun kaupasta.
  • wooproducts.fi. Puuinfon julkaisema ja ylläpitämä kansainvälinen tuote-esittelysivusto suomalaisille puutuotteille. Tavoitteena on suomalaisten yritysten kansainvälisen asiakaskontaktien ja tarjouskyselyjen lisääminen. Sivuston kohderyhmiä ovat puutuotteiden ostajat ja hankinnoista päättävät ammattilaiset.
  • woodarchitecture.fi. Monikielinen arkkitehtuurisivusto esittelee suomalaista puuarkkitehtuuria ja puurakentamisen ratkaisuja. Julkaisun kohteet ovat esimerkkejä eri käyttötarkoituksisista rakennuksista saunamökeistä kerrostaloihin ja suuriin julkisiin rakennuksiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puuinfo www.puuinfo.fi. Viitattu 3.5.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]