Puolalainen rekisterikilpi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puolalaisia rekisterikilpiä

Puolalaisen rekisterikilven rekisteritunnukset määräytyvät sen mukaan, missä päin Puolaa ajoneuvo rekisteröidään. Kilven ensimmäinen kirjain kertoo, missä voivodikunnassa ajoneuvo on rekisteröity (kuvan kilvissä E viittaa Łódźin alueeseen), kaksi seuraavaa puolestaan osoittavat rekisteröimiskaupungin tai -piirikunnan (RA viittaa Radomskoon).

Vuodesta 2000 ovat rekisterikilpien numerot ja kirjaimet olleet yleisen eurooppalaisen käytännön mukaisesti mustia valkoisella pohjalla. Liikenteessä on kuitenkin yhä ennen tätä rekisteröityjä autoja, joiden kilpien merkinnät ovat valkoisia mustalla pohjalla. Lisäksi vuodesta 2006 on rekisterikilpiin lisätty tähtikuvio Puolan EU-jäsenyyden merkiksi (kuvassa vanhempi ja uudempi kilpi).

Erikoistunnuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotilasajoneuvon rekisterikilpi.
Antiikkiauton rekisterikilpi.
Asevoimat

Puolan puolustusvoimien ajoneuvojen rekisteritunnukset alkavat U:lla.

Muut viranomaiset

Puolan poliisin rekisteritunnukset alkavat kirjainyhdistelmällä HP, jota seuraa voivodikunnan tunnus. Samaa muotoa ovat rajavartioston (HW) ja tullin (HC) rekisterikilvet.

Museoajoneuvot saavat Puolassa keltaisen rekisterikilven. Kilven oikeaan reunaan lisätään ajoneuvotyyppiä esittävä kuva.
Puolan voivodikuntien kirjaintunnukset, pienellä läänin poliisivoimien tunnus.


Kirjaintunnukset piirikunnittain.
Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.