Puella Magi Madoka Magica

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Puella Magi Madoka Magica on Shaftin ja Aniplexin tuottama 12-osainen animesarja, jonka on ohjannut Akiyuki Shinbo ja käsikirjoittanut Gen Urobuchi.[1] Magica Quartetin käsikirjoittama ja Hanokagen kuvittama manga valmistettiin kolmeksi pokkariksi animen pohjalta. Manga alkoi ilmestyä suomeksi Huhtikuussa 2014 Ivrean kustantamana.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mitahiharan kaupungissa asuvat 14-vuotiaat tytöt Madoka Kaname ja Sayaka Miki käyvät Mitakiharan yläasteen toista luokkaa. Heidän elämänsä kulkee tavalliseen tapaan, kunnes Madoka pelastaa Sayakan avustamana kettumaisen olennon, Kyubeyn. Kyubeyn perässä on salaperäinen vaihto-oppilas, Homura Akemi, joka ei tahdo tälle hyvää. Paetessaan Homuraa, Madoka ja Sayaka eksyvät epätavalliseen sokkeloon, josta heidät pelastaa yläasteen kolmasluokkalainen Mami Tomoe. Sekä Mami että Homura ovat Kyubeyn kanssa sopimuksen solmineita taikatyttöjä, jotka taistelevat noitia vastaan vastineeksi Kyubeyn toteuttamaa toivetta. Noidat ovat taikatyttöjen vastakohtia, jotka ovat syyllisiä selittämättömiin onnettomuuksiin.

Kyubey ehdottaa sopimusta myös Madokalle ja Sayakalle, jotka kuitenkin kieltäytyvät Mamin ra'an kuoleman jälkeen sopimuksesta. Homurallakin näyttäisi olevan vahva halu estää Madokaa tekemästä sopimusta, vaikka Kyubey vakuuttelee Madokalle, että tästä tulisi maailman mahtavin taikatyttö. Pian Mamin kuoleman jälkeen Sayaka kuitenkin tekee sopimuksen toivoen, että voisi parantaa ihastuksensa Kyousuke Kamijoun. Sayaka ottaa kaupungin turvallisuuden kontolleen suututtaen vahvan ja kokeneen taikatytön, Kyoko Sakuran, joka on kateellinen alueesta. Madoka ei tahdo ystävänsä loukkaantuvan taistelussa vahvaa Kyoukoa vastaan, joten tämä varastaa Sayakan sielujalokiven, jollaisen taikatyttö saa sopimuksen tehdessään. Madoka toivoo, että ilman kiveä Sayaka ei voisi muuttua taikatytöksi ja taistella, heittäen kiven alas sillalta. Pian selviää ettei taikatyttö voi elää sielujalokiven joutuessa yli 100m päähän omistajastaan. Kyubey oli siis vanginnut tyttöjen sielut jalokiveen tehdäkseen taikatytöistä vahvempia ja muuttaen sielun "kompaktimpaan ja helposti suojeltavampaan muotoon". Homura kuitenkin tuo sielujalokiven takaisin Sayakalle ja tämä pelastuu.

Myöhemmin Kyokosta ja Sayakasta tulee ystäviä huomaten, että heillä on jotain yhteistä. Myös Sayakan ihastus, Kyousuke, pääsee pois sairaalasta Sayakan toiveen johdosta, mutta Madokan ja Sayakan ystävä, Hitomi, vie pojan Sayakalta. Sayaka alkaa masentua Kyousuken ja taistelutyylinsä takia muuttuen lopulta noidaksi, jota vastaan muut taikatytöt taistelevat. Kyoko lähtee Sayakan sokkeloon ja noutaa hänen ruumiinsa. Homura pelastaa Kyokon sokkelosta ja lähtiessään pois paikalta Sayakan ruumiin kanssa he tapaavat järkyttyneen Madokan, joka ei voi uskoa ystävänsä menetystä. Madoka kuulee Kyubeyn, eli inkubaattorin todellisesta työstä, mikä saa myös Madokan kääntymään tätä vastaan. Myöhemmin Kyokon ja Madokan yrittäessä auttaa Sayakaa, myös Kyouko kuolee. Nyt ainoana taikatyttönä on enää Homura, joka edelleen yrittää estää Madokaa tekemästä sopimusta, vaikka voimakas noita, Valpurinyö, on saapumassa kaupunkiin.

Homurasta paljastuu, että tämä on matkustanut yhä uudelleen ja uudelleen ajassa taakseppäin muuttaaksen Madokan surullisen kohtalon, eli kuoleman, mikä toteutuu jos tämä muuttuu taikatytöksi. Lopulta Madokan on pakko tehdä sopimus pelastaakseen maailman Valpurinyöltä toivoen että kaikki noidat eliminoituisivat jo ennen niiden syntymää. Toiveen tehdessä Madokasta tulee jumalan kaltainen olento. Madoka vapauttaa kaikki maailman taikatytöt taakoistaan ja tuhoaa Valpurinyön. Toive kirjoittaa myös universumin lait uudelleen muuttaen maailman kokonaan. Madokasta jää pelkkä konsepti maapallon ulkopuolelle Homuran ollessa ainoa, joka muistaa hänet uudessa maailmassa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Madoka Kaname on sarjan päähenkilö. Hän on 14-vuotias vaaleanpunahiuksinen tyttö. Hänen parhaita ystäviään ovat Sayaka Miki ja Hitomi Shizuki, jotka ovat hänen kanssaan samalla luokalla. Myöhemmin taikatyttö Homurasta tulee hänen paras ystävänsä. Madoka on luonteeltaan kiltti ja haluaa vain ystäviensä parasta.

Sayaka Miki on Madokan ystävä, josta tulee sarjan alussa taikatyttö, jollaisena hän on kuitenkin melko heikko toiveensa tyypistä johtuen. Sayaka on iloinen ja vähän riidanhaluinen tyttö jolla on lyhyet, siniset hiukset.

Homura Akemi on salaperäinen taikatyttö, joka saapuu vaihto-oppilaana Madokan luokalle. Homura Akemi on kaunis ja hänellä on pitkät mustat hiukset Hän on aluksi kylmä ja hiljainen, mutta paljastuu että hänellä on vahva halu suojella Madokaa.

Mami Tomoe kelta hiuksinen tyttö joka tutustuu sarjan alussa Madokaan ja Sayakaan. Hyvin lempeä. Asuu yksin kotona, kun muut hänen perheenjäsenistä kuoli onnettomuudessa.

Kyouko Sakura on aluksi ilkeähkö taikatyttö, mutta lopulta kiintyy kovasti Sayakaan. Hänellä on punaiset pitkät hiukset. Kyouko on todella vahva ja kokenut taikatyttö, joka toimii oman mielensä mukaan.

Kyubey on kettumainen olento ulkoavaruudesta, joka toteuttaa tytön yhden toiveen jos hän sitä vastaan luovuttaa sielunsa ja alkaa taikatytöksi. Hän ei kykene ymmärtämään ihmistunteita.

Kyosuke Kamijou on sivuhahmo, johon Sayaka ja hänen luokkatoverinsa Hitomi ovat ihastuneita. Hän on viulisti mutta ei voinut sarjan alussa soittaa viulua enää kädellensä sattuneen tapaturman takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puella Magi Madoka Magica (TV) Viitattu 7.12.2012.