Puella Magi Madoka Magica

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Puella Magi Madoka Magica on Shaftin ja Aniplexin tuottama 12-osainen animesarja, jonka on ohjannut Akiyuki Shinbo.[1] Magica Quartetin käsikirjoittama ja Hanokagen kuvittama manga valmistettiin kolmeksi pokkariksi animen pohjalta. Manga alkoi ilmestyä suomeksi Huhtikuussa 2014 Ivrean kustantamana.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan maailmassa Maahan on tullut olentoja, jotka voivat toteuttaa nuorien tyttöjen minkä tahansa toiveen. Jotta haluamansa toive toteutuisi, on tytön alettava ns. taikatytöksi jonka tehtävä on taistella noitia vastaan. Noidat ovat sarjassa erikoisen näköisiä olentoja, jotka syntyvät epätoivosta ja ovat syyllisiä selittämättömiin tapaturmiin, kuolemiin ja itsemurhiin.

Mitakiharan kaupungissa inkubaattori Kyubey, pieni kettumainen olento, tapaa 14-vuotiaat Madoka Kanamen ja hänen parhaan ystävänsä Sayaka Mikin. Kyubey tarjoaa tytöille mahdollisuutta toiveeseen ja siten alkaa taikatytöksi. Sayaka tekee sopimuksen saman tien. Vaihto-oppilas Homura Akemi yrittää kuitenkin kaikin voimin estää Madokaa alkamasta taikatytöksi. Madokan silti pohtiessa asiaa, hän tajuaa myöhemmin, ettei taikatytön elämä olekaan niin hienoa kuin hän ajatteli, vaan täynnä surua, epätoivoa ja kärsimystä. Madoka oppii, että taikatytöt eivät pelkästään erota sielujaan ruumiistaan sopimuksen tehdessään luodakseen taikojensa lähteen, Sielujalokiven, vaan myös että Sielujalokiven turmeltuessa epätoivolla, taikatytöistä itsestään tulee noitia, vihollisiaan.

Hän saa tietää, että Homura on taikatyttö eri aikajanasta joka voi matkustaa ajassa. Hän on uudelleenelänyt viimeisimpiä kuukausia vain keksiäkseen tavan pelastaa Madoka epätoivoiselta tulevaisuudelta. Madokalle ei lopuksi jää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa itse taikatytöksi ja valita toiveeksensa se, ettei yhtään olemassa olevaa noitaa olisi koskaan syntynytkään. Tämä palauttaa noitien kynsissä kuolleet eläviksi ja kirjoittaa uudelleen koko universumin lait, jolloin Madokasta itsestään tulee vain konsepti ja Homuran jäädessä ainoaksi, joka muistaa hänen olemassaolonsa uudessa maailmassa.

Animen pohjalta tehdyn elokuvasarjan kolmas osa Rebellion sijoittuu aikaan sarjan jälkeen. Se julkaistaan Japanissa 26. lokakuuta 2013.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Madoka Kaname on sarjan päähenkilö. Hän on 14-vuotias vaaleanpunahiuksinen tyttö. Hänen parhaita ystäviään ovat Sayaka Miki ja Hitomi Shizuki, jotka ovat hänen kanssaan samalla luokalla. Myöhemmin taikatyttö Homurasta tulee hänen paras ystävänsä.

Sayaka Miki on Madokan ystävä, josta tulee sarjan alussa taikatyttö, jollaisena hän on kuitenkin melko heikko toiveensa tyypistä johtuen.

Homura Akemi on salaperäinen taikatyttö, joka saapuu vaihto-oppilaana Madokan luokalle. Hän on aluksi kylmä ja hiljainen, mutta paljastuu että hänellä on vahva halu suojella Madokaa.

Mami Tomoe on vaaleahiuksinen taikatyttö, joka kertoo alussa Madokalle ja Sayakalle taikatyttönä olemisesta.

Kyoko Sakura on aluksi ilkeähkö taikatyttö, mutta lopulta kiintyy kovasti Sayakaan. Hänellä on punaiset pitkät hiukset.

Kyubey on kettumainen olento ulkoavaruudesta, joka toteuttaa tytön yhden toiveen jos hän sitä vastaan luovuttaa sielunsa ja alkaa taikatytöksi. Hän ei kykene ymmärtämään ihmistunteita.

Kyousuke Kamijou on sivuhahmo, johon Sayaka ja hänen luokkatoverinsa Hitomi ovat ihastuneita. Hän on viulisti mutta ei voinut sarjan alussa soittaa viulua enää kädellensä sattuneen tapaturman takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puella Magi Madoka Magica (TV) Viitattu 7.12.2012.